Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: Στον Παναθηναϊκό ο 17χρονος "γίγαντας" Γιώργος Παπαγιάννης

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ ενέταξε στο δυναμικό της η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον 17χρονο "γίγαντα", Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο Westtown High School της Πενσυλβάνια

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου 1997 και με ύψος 2 μέτρα και 17 εκατοστά, ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο νεότερος καλαθοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην Α1 Μπάσκετ, καθώς πάτησε το παρκέ πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια, φορώντας την φανέλα του Περιστερίου.

Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Παίδων ενώ είναι στέλεχος της Εθνικής Εφήβων και θα λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας και στο Παγκόσμιο U-17. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα Μέγαρα, εν συνεχεία βρέθηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού κι ακολούθως στο Περιστέρι.

Οι μεταγραφές των Παπαγιάννη - Λούντζη, σε συνδυασμό με την παρουσία των Χαραλαμπόπουλου - Διαμαντάκου - Γιάνκοβιτς - Παππά, εντάσσονται στην επιδίωξη του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να "χτίσει" την ομάδα της επόμενης δεκαετίας, βασισμένη σε Έλληνες παίκτες.