Log in
A+ A A-

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν σχολιάζουμε Εκθέσεις του ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση «δεν σχολιάζει εκθέσεις διεθνών οργανισμών» και «τοποθετείται, [...] μόνο επί του συμφωνημένου, με την τρόικα, Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής», απαντά το υπουργείο Οικονομικών στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), όπου αναφέρεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μέτρα ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την επόμενη τριετία.

Σημειώνει δε ότι η Αθήνα δεν σχολίασε ακόμη και όταν το ΔΝΤ «αποδέχονταν εσφαλμένες παραδοχές και λανθασμένες εκτιμήσεις στη σύνταξη του αρχικού Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής για τη χώρα μας».

Όπως επισημαίνει το ΥΠΟΙΚ, βάσει του συμφωνημένου προγράμματος, η Ελλάδα «το 2012 υπερκάλυψε τους δημοσιονομικούς της στόχους» ενώ το «το 2013 θα πετύχει μικρό, βιώσιμο, πρωτογενές πλεόνασμα, ύψους τουλάχιστον 340 εκατ. ευρώ». Στην έκθεσή του, το Ταμείο προβλέπει μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος.

Συμπληρώνει μάλιστα πως στην τελευταία επικαιροποίηση του Προγράμματος «αναφέρεται ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2013-2014».

«Οι συζητήσεις με τους εταίρους για την επικαιροποίηση του προγράμματος συνεχίζονται. Σε κάθε περίπτωση, το όποιο κενό που υπάρχει έως το 2017, με τους στόχους που υπάρχουν σήμερα, θα καλυφθεί με έλεγχο των δαπανών και με πρωτοβουλίες για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και από την ορατή ήδη καλυτέρευση του μακροοικονομικού κλίματος», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών

ΣΚΑΪ