Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Τέξας, η γη της επαγγελίας

Τι συμβαίνει με το Τέξας και γιατί υποδέχεται τους περισσότερους "εσωτερικούς" μετανάστες;  Διαβάστε τι παρέχει και πως αναβαθμίστηκε η φήμη του τα τελευταία χρόνια, για να αποτελέσει κάτι σαν... γη της επαγγελίας για τους Αμερικανούς, στην δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Δυο πράγματα μπορούν να προσελκύσουν το κοινό σε τόσο μεγάλους αριθμούς: Το πρώτο είναι η αγορά εργασίας και το δεύτερο η φθηνή κατοικία", απαντάει στο CNN η Νέλα Ρίτσαρντσον, που ασχολείται με το Real Estate.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, το Τέξας, όπως και άλλες κοντινές Πολιτείες, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν χαμηλές τιμές στα ακίνητα, λόγω των φθηνών περιοχών πέριξ των μεγάλων πόλεων αλλά και της σχετικά ελαστικής και ευέλικτης νομοθεσίας, που επιτρέπει στους κατασκευαστές να προχωρούν άμεσα την οικοδόμηση.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, οι εννέα από τις δέκα μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ ήταν αυτές με χαμηλότερες σε μέσο όρο τιμές στα ακίνητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.  Εκτός από το Τέξας, τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και άλλες Πολιτείες της ενδοχώρας, όπως η Οκλαχόμα και η Γιούτα.

Παράλληλα, σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση και στην αγορά εργασίας, καθώς υπάρχουν πόλεις όπως το Όστιν, όπου το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 4,6%, ενώ οι μισθοί σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά ικανοποιητικοί ή ακόμη και υψηλότεροι σε σχέση με τις πιο "ανεπτυγμένες" Πολιτείες.

Πόσο ψηλά έφτασε η "εσωτερική μετανάστευση" στο Τέξας;  Σύμφωνα με την απογραφή του 2013, μόνο για την περασμένη χρονιά μετακινήθηκαν 387.000 Αμερικανοί, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι... έπεται συνέχεια.