Logo
Print this page

Νέα Υόρκη: Στις 13 Σεπτεμβρίου το συνέδριο της Capital Link για τη Ναυτιλία

Το 2016 New York Maritime Forum (NYMF), που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να αναδείξει τον σημαντικο ρολο της Νέας Υόρκης σαν κόμβο για την παγκοσμια ναυτιλία και παράλληλα να προσελκύσει περισσότερες ναυτιλιακες επιχειρησεις και συναφεις δραστηριοτητες.

 

Το συνέδριο ασχολειται με θέματα του κλάδου της ναυτιλιας και των επενδυσεων και ο σκοπός του είναι διπλός.
• Να παρέχει μια πλατφόρμα επικοινωνιας στους επενδυτές, χρηματοδότες, ναυλωτες και πλοιοκτήτες για να συζητησουν τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία, την αγορα εμπορευματων και ενεργειας, καθώς επίσης και στην τραπεζικη χρηματοδοτηση και τις κεφαλαιαγορες. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνεδριο αποτελεί συνέχεια του Ετήσιου Capital Link Global Shipping, Commodities & Energy Forum, ενός μεγάλου ημερήσιου οικονομικού και επενδυτικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Νέα Υόρκη τα τελευταία 8 χρόνια και προσελκύει πάνω από 800 ανώτερα στελέχη από την παγκόσμια Ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο αντλησης κεφαλαίων του κλάδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων Ναυτιλιακών εταιριών, επενδυτών, αναλυτών και επενδυτικών τραπεζών.
• Να αναδείξει και να προωθήσει το ρόλο της Νέας Υόρκης ως κομβο για την παγκόσμια Ναυτιλιακή κοινότητα με σκοπό να προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη στοχεύοντας το παγκόσμιο κοινο του κλάδου. Εκτός το ότι η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο αντλησης κεφαλαίων για τον κλάδο, είναι επίσης και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμεύει ως πύλη εισόδου σε μια μεγάλη καταναλωτική και βιομηχανική αγορά . Η Ναυτιλιακή κοινότητα της Νέας Υόρκης παίζει ένα ζωτικό ρόλο στην τοικη και διεθνη αγορά προσφέροντας ποικίλα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο λιμένας της χρησιμευει ως διαμετακομιστικό κόμβο για πάσης φύσεως εμπορεύματα, για την διακίνηση φορτίων, παρέχει ποικιλες υπηρεσίες υποστήριξης θαλάσσιων μεταφορών, μεταξυ των οποίων οι ναυτικες ασφάλειες και αντασφαλειες, η διαιτησία και διαμεσολάβηση, το ναυτιλιακο δίκαιο, η τραπεζική χρηματοδότηση και άντληση κεφαλαίων από την κεφαλαιαγορά με την μορφή μετοχών και ομολόγων, υπηρεσιες αναδιάρθρωσης χρέους και η διαχειρηση πτώχευσεων, η ναυτικη εκπαίδευση και η τεχνολογία στην Ναυτιλία.

Κεντρική Ομιλήτρια στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα του Συνεδρίου θα είναι η κα. Kathleen C. Hochul, Lieutenant Governor της Νέας Υόρκης την οποία θα προλογίσει ο κ. John Catsimatidis, Chairman and CEO της Red Apple Group.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Capital Link σε Συνεργασία με την Νορβηγική Τράπεζα DNB και με την Υποστήριξη του New York Stock Exchange, του NASDAQ, του New York State of opportunity - Empire State Development, του New York City Economic Development Corporation και του Port Authority of NY & NJ.

Η Capital Link είναι εταιρία συμβούλων Επενδυτικής Επικοινωνίας και Επενδυτικών Σχέσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη και γραφεία σε Αθήνα, Λονδίνο και Όσλο, που μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στο χώρο της Ναυτιλίας, συνεργαζόμενη με την πλειονότητα των Ναυτιλιακών εταιριών εισηγμένων στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης και Αμερικής.
Η Capital Link διοργανώνει σε ετήσια βάση Ναυτιλιακά συνέδρια στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, και Σαγκάη, όπου εισηγμένες και μη Ναυτιλιακές εταιρίες, τραπεζίτες και αναλυτές απευθύνονται στο διεθνές επενδυτικό και ναυτιλιακο κοινό.

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Η Νέα Υόρκη ειναι ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο. Η οικονομία της να είναι μεγαλύτερη από τη οικονομια πολλων χωρων. Είναι επίσης ένα σημαντικός κόμβος της Ναυτιλιακής βιομηχανίας με σημαντική συνεισφορά στην τοπική και διεθνη οικονομία .

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα, όπως η τραπεζική χρηματοδότηση, η άντληση κεφαλαίων από την κεφαλαιαγορά με την μορφή μετοχών και ομολόγων, η αναδιάρθρωση χρέους, η πιθανότητα πτώχευσης, το Ναυτιλιακό δίκαιο, διάφορα φορολογικά θέματα, θέματα διαιτησίας και διαμεσολάβησης. Επιπλέον θα συζητηθεί η θέση της Νέας Υόρκης ως επιχειρησιακό κέντρο για Ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και ο ρόλος του λιμένα της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ ως διαμετακομιστικός κόμβος για πάσης φύσεως εμπορεύματα.

Οπως αναφέρθηκε, Κεντρική Ομιλήτρια στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα του Συνεδρίου θα είναι η κα. Kathleen C. Hochul, Lieutenant Governor της Νέας Υόρκης την οποία θα προλογίσει ο κ. John Catsimatidis, Chairman and CEO της Red Apple Group.

Διακεκριμένοι ομιλητές από την Αμερικανική πολιτική κοινότητα αλλά και από και επαγγελματίες του χώρου θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα πάνελ του Συνεδρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Howard Zemsky, President & CEO του Empire State Development & Commissioner of the New York State Department of Economic Development θα αναπτύξει τρέχοντα επενδυτικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του Ομιλίας.

Στο πάνελ για τον ρόλο του λιμένα της Νέας Υόρκης αλλά και του Νιου Τζέρσεϊ ως διαμετακομιστικοί κόμβοι για πάσης φύσεως εμπορεύματα, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την κα Sue Lee, Senior Managing Director, Infrastructure Advisory Services της Ευρώπης καθώς και τον κ. John J. Degnan, Chairman, Port Authority of New York & New Jersey.

Στο ίδιο πάνελ θα παρευρεθούν επίσης ο κ. Patrick J. Foye Executive Director –Port Authority of New York & New Jersey και ο κ. Michael D. Fascitelli, Commissioner –Port Authority of New York & New Jersey.

Την εισαγωγική ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης , Πρόεδρος της Capital Link.

Την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Mr. Theodore Jadick, Managing Director, CEO and President της DNB Markets, Inc., ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design