Log in
A+ A A-

Με στόχο τις επενδύσεις το Roadshow του Χ.Α. στις ΗΠΑ

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες, αλλά και την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων αναμένεται να επισημάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, με αφορμή το φετινό Greek Investment Roadshow, στις 18 και 23 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης θα γνωστοποιήσει τις πρωτοβουλίες της Αθήνας για τη διασύνδεση των μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπερ Ρος, με τον οποίο θα εξετάσουν την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, καθώς και τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός, επίσης, θα εστιάσει στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα, την ώρα που η διαδικασία για την έξοδο από το μνημόνιο βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα, θα έχει σειρά επαφών με διεθνείς επενδυτές και funds στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και το Σικάγο, και θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας, εξαίροντας τις μεταρρυθμίσεις που αναλαμβάνει και υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

Ο κ. Χαρίτσης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάϊατ, θα είναι, παράλληλα, κεντρικοί ομιλητές στο 7ο Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

Στο επενδυτικό Roadshow θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο οποίος -μεταξύ άλλων- θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα.

Αναμένεται να προβάλει -πέρα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για επενδύσεις στους κλάδους του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της ενέργειας- τις δυνατότητες αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και την προτεραιότητα που δίνεται στην παραγωγή υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ