Log in
A+ A A-

Νευρικότητα στο ΧΑ μετά την παραίτηση Κοτζιά

Να ισορροπήσει και να σταθεροποιηθεί επιχειρεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά το χθεσινό "πολιτικό χαστούκι", προσπαθεί να απορροφήσει τις επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και να μην υποχωρήσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 636,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.676,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 495,53 μονάδες.

Στην ουσία, το τελευταίο διάστημα το Χρηματιστήριο προσπαθεί να μείνει πάνω από τις 610 μονάδες, χωρίς όμως να επιχειρεί την ανακατάληψη των 650 μονάδων, που θα το βοηθούσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα. Η επιφυλακτικότητα και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι παρούσες στο ταμπλό, με την αγορά να μην μπορεί να βρει κατεύθυνση ώστε να εξέλθει αυτής της μίνι συσσώρευσης.

Άλλωστε και οι εξελίξεις δεν τη βοηθούν, αφού εκτός από τις αναταράξεις των διεθνών αγορών, οι οποίες προκαλούνται από τις εξελίξεις στην Ιταλία, έχει να διαχειριστεί και την αβεβαιότητα που προκαλούν τα εσωτερικά γεγονότα σε πολιτικό, κυρίως, επίπεδο. Η παραίτηση Κοτζιά και η φημολογία που τη συνόδευσε έφερε στο φως τις εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν στην κυβερνητική σταθερότητα, μία εποχή μάλιστα που ο προϋπολογισμός του 2019 θα πρέπει να οριστικοποιηθεί, αλλά και οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη.