Log in
A+ A A-

Τελεσίγραφο στη ΛΑΡΚΟ απέστειλε η ΔΕΗ

Featured Τελεσίγραφο στη ΛΑΡΚΟ απέστειλε η ΔΕΗ

Επιστολή στη ΛΑΡΚΟ απέστειλε χθες η ΔΕΗ στην οποία αναφέρει πως η βιομηχανία έχει προθεσμία έως αύριο (14 Ιουνίου) προκειμένου να αποπληρώσει οφειλές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ώστε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να μην προχωρήσει στην άρση εκπροσώπησής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές αυτές αφορούν την κατανάλωση Μαρτίου της ΛΑΡΚΟ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί έως τις 31 Μαΐου.

Η ΛΑΡΚΟ απάντησε αυθημερόν στην επιστολή, αντιπροτείνοντας την εξόφληση του Μαρτίου το διήμερο 24-25 Ιουνίου, καθώς και την καταβολή το αμέσως επόμενο διήμερο (26 και 27 Ιουνίου) 1 εκατ. ευρώ για την κατανάλωση Απριλίου. Σύμφωνα με τη βιομηχανία, η καταβολή του υπολοίπου για την κατανάλωση του Απριλίου, ύψους 1,5 εκατ., θα γίνει έως τις 10 Ιουλίου. Πηγές της ΔΕΗ, πάντως, θεωρούν εμπαιγμό την πρόταση της ΛΑΡΚΟ, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εμμένει στην αρχική θέση της για εξόφληση του συνόλου της κατανάλωσης Μαρτίου έως αύριο.

Αν ενεργοποιηθεί η άρση εκπροσώπησης, η ΛΑΡΚΟ θα παύσει να αποτελεί πελάτη της ΔΕΗ και θα γίνει αυτοπρομηθευόμενος καταναλωτής, αγοράζοντας ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από το σύστημα με αυξημένο κόστος.