Log in
A+ A A-

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η πρωινή σύσκεψη του υπουργείου οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα πλην των δημοσιονομικών και μακρο-οικονομικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων, στον τραπεζικό τομέα και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Μάλιστα το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε να ενημερωθεί για τις δράσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά τον τομέα ανάπτυξης.

Αύριο αναμένεται να συζητήσει το οικονομικό επειτελείο με τους επικεφαλής της τρόικας τα δημοσιονομικά θέματα. Δηλαδή, το που θα κλείσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 (πληρφορίες κάνουν λόγο για 400 εκατομμύρια), τον προυπολογισμό του 2014 και ενδεχομένως το δημοσιονομικό κενό του 2015-16.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα θα γίνει συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο και τους εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας και Περιβάλλοντος για την τύχη των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ ΛΑΡΚΟ.

ΣΚΑΪ