Log in
A+ A A-

Πόλεμος για την...φέτα μεταξύ Ελλάδας - Καναδά

Αποφασισμένη να ασκήσει βέτο είναι η Ελλάδα, σε περίπτωση που ο Καναδάς επιχειρήσει να εξάγει λευκό τυρί με την επωνυμία "φέτα" σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Θα πρέπει να απομακρύνουμε εντελώς από την ρητορική οποιουδήποτε εκφράζει δημόσιο λόγο σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα φέτα παραγόμενη στον Καναδά να έρθει στην ΕΕ", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρης Μελάς.

"Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρούμε ότι η ΕΕ θα διαλύσει τον πιο βασικό της πυλώνα τόσο σε επίπεδο πνευματικών δικαιωμάτων, όσο και σε επίπεδο εμπορικό, αφού το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ευρώπης είναι τα ποιοτικά της προϊόντα, που εκφράζονται με τα σήματά της", ανέφερε στην συνέχεια.

Το θέμα της εμπλοκής του Καναδά στην διακίνηση του πιο γνωστού ελληνικού τυριού έχει απασχολήσει εκτενώς το Υπουργείο Ανάπτυξης, που θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στα σενάρια σε συμβούλιο που θα γίνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τον προσεχή Νοέμβριο.