Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η πρεμιέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Broadway

Ποιος να το φανταζόταν ότι μια αίθουσα όπως αυτή του στο Ziegfeld Theatre του Broadway θα ασφυκτιούσε για την προβολή μιας ελληνικής ταινίας. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, το κατάφεραν. Και η πολυσυζητημένη ταινία «Αν» κέρδισε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της στο Μουσείο Κινηματογράφου στην Αστόρια.

"Είναι πολύ συγκινητικό που βρίσκεται όλος αυτός ο κόσμος εδώ. Σίγουρα, δεν φανταζόμουν ότι θα φτάναμε να κάνουμε πρεμιέρα στο Ziegfield, στο Broadway, άρα όλο αυτό που γίνεται είναι πολύ αισιόδοξο και μας δίνει κουράγιο για τα επόμενα βήματα», τόνισε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος δεν προλάβανε να ανταλλάσει χειραψίες στην είσοδο του θεάτρου.

Η ταινία προβλήθηκε με αγγλικούς υπότιτλους, με αποτέλεσμα να είναι οικεία για το ελληνοαμερικανικό κοινό και όχι μόνο, που έχει ως πρώτη γλώσσα τα αγγλικά. Το ενδιαφέρον αποδείχθηκε μεγάλο και η επιστροφή του «Αν» στις αμερικανικές αίθουσες αποτελούσε για καιρό ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης, ενώ, αμέσως μετά την προβολή, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό στον σκηνοθέτη, σε μια διαδικασία κατά την οποία αποδείχθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός θεατών δεν είχε σχέση με την Ελλάδα. Στην συνέχεια, ακολούθησε δεξίωση στο Loi Restaurant, όπου η διάσημη Ελληνίδα Σεφ, Μαρία Λόη, υποδέχθηκε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

«Για εμένα, ο Χριστόφορος στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ελλάδα. Είναι φοβερά τα πράγματα που έχει πετύχει αυτό το παιδί, σε μια τόσο μικρή ηλικία. Το Loi Restaurant δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την προσπάθεια», τόνισε η κ. Λόη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γνωστά πρόσωπα και φορείς της ομογένειας, όπως ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, αλλά και η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, Ανθούλα Κατσιματίδου., που εξέφρασε την συγκίνησή της για το γεγονός ότι μια ελληνική ταινία έφτασε μέχρι το Broadway.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το Αν του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχει μπει στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για χρυσή σφαίρα.

Media