Log in
A+ A A-

Συνέντευξη με τον Πατρινό Τραγουδοποιό Ανδρέα Διονυσόπουλο

Καλησπέρα σας κύριε Διονυσόπουλε. Με αφορμή το καρναβάλι που μόλις πέρασε, πως νιώθετε που ακόμα και σήμερα οι νέοι της Πάτρας διασκεδάζουν με τα δικά σας τραγούδια;

Κάποιος που είχε έρθει για πρώτη φορά στο καρναβάλι, περιέγραφε αυτό που έζησε εδώ και μεταξύ άλλων είπε: έχουν και κάτι δικά τους τραγούδια που μόλις τα ακούνε πετάγονται όλοι στον αέρα! Αυτά τα τραγούδια έχουν μέσα τους όλη την ένταση αυτών των ημερών. Την ίδια ένταση που είχα και εγώ όταν έγραψα αυτά τα τραγούδια την ίδια ένταση έχει και όλος ο κόσμος που συμμετέχει σε μια τόσο χαρούμενη γιορτή.

Παρόλη την επιτυχία που γνωρίζατε, απουσιάσατε καιρό από τα μουσικά δρώμενα. Ποια ήταν η αιτία αυτής της απουσίας; Και ποια η αφορμή της επανεμφάνιση σας;

Κάποια στιγμή έβαλα άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου, έχοντας άλλες ανάγκες σαν άνθρωπος. Ήταν καθαρά δική μου επιλογή. Με την μουσική δεν σταμάτησα να ασχολούμαι.

Από όσο γνωρίζουμε, ασχολείστε τόσο με το τραγούδι όσο και με την στιχουργία και την σύνθεση. Ποιός ρόλος θα λέγατε ότι σας εκφράζει περισσότερο;

Μέχρι τώρα σε όλες τις δουλειές που έχω κάνει έγραφα και στίχους και μουσική. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζω ένα τραγούδι σε στίχους άλλου δημιουργού, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε στίχους του Διονύση Γιατρά. Ως στιχουργός έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Δείξιμο. Θεωρώ ότι κάθε φορά εκφράζομαι διαφορετικά είτε σαν τραγουδιστής, συνθέτης ή στιχουργός, ανάλογα με τις συνθήκες, τις συγκυρίες και τις προσωπικές μου αναζητήσεις.

«Παράθυρο στο Φως», το  νέο σας τραγούδι, πρόκειται για μια αρκετά προσεγμένη δουλειά οι όποια φαίνεται να σας εκφράζει ιδιαίτερα. Θα μπορούσατε να πείτε κάτι τέτοιο;

Μου αρέσουν τα αισιόδοξα τραγούδια και ιδιαίτερα οι στίχοι αυτού του τραγουδιού, το οποίο ήταν και η αφορμή της επιστροφής μου στα μουσικά δρώμενα. Το τραγούδι αυτό έγινε σε συνεργασία με  πολύ καλούς φίλους και με πολύ αγάπη, τόσο στην ενορχήστρωση από τον Alexandro, όσο και στην σκηνοθεσία του video clip από τον φίλο μου Σπήλιο Λαλιώτη, άτομα με τα οποία έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Η μεταξύ μας δημιουργική συνεργασία, θεωρώ ότι οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αλήθεια τι άλλο να περιμένουμε από εσάς μέσα στο 2015;

Αυτό το διάστημα έχω δημιουργική διάθεση και ήδη ετοιμάζω νέο τραγούδι. Δεν με πιέζει όμως κάτι χρονικά και αυτό μου αρέσει. Νομίζω ότι άνοιξα ένα νέο κύκλο δημιουργίας, με το παράθυρο στο φως.

Τέλος, σαν βετεράνος θα θέλαμε να μας δώσετε μία συμβουλή, για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στο χώρο της μουσικής?

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και το πιστεύεις ειλικρινά, κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί! Μέχρι που θα φτάσεις, θεωρώ ότι εξαρτάται κυρίως από εσένα. Τελικά φτάνεις μέχρι εκεί που πραγματικά θέλεις. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι σημαντικό να ορίσεις τι ουσιαστικά θέλεις και να πιστέψεις σε αυτό!

Περισσότερα στο http://www.kallitexnis.gr