Logo
Print this page

Μαρία Μενούνος: Χειρουργήθηκε για όγκο στον εγκέφαλο

Tην περιπέτεια της υγείας της, που την οδήγησε στο χειρουργείο, περιέγραψε η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος στο αμερικανικό περιοδικό People. Όπως είπε, εντόπισε πριν από κάποιους μήνες πως είχε εμφανίσει όγκο στον εγκέφαλο, πράγμα που την ανάγκασε να χειρουργηθεί. Όλα αυτά, την ώρα που η παρουσιάστρια περνά δύσκολες ώρες, στηρίζοντας τη μητέρα της που βρίσκεται στο τέταρτο επίπεδο καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τα πρώτα συμπτώματα σύμφωνα με την ίδια ξεκίνησαν τον περασμένο Φλεβάρη, όταν άρχισε να νιώθει ζαλάδες και να έχει πονοκεφάλους. "Η ομιλία μου δυσκόλευε και είχα δυσκολία να διαβάσω το autocue (την οθόνη απέναντι από τους παρουσιαστές)" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μια αξονική επιβεβαίωσε την ύπαρξη όγκου μεγέθους μπάλας του γκολφ, η οποία και έπρεπε να αφαιρεθεί. Όπως διαπίστωσε ο γιατρός που παρακολουθεί και την μητέρα της, επρόκειτο για μηνιγγίωμα που πίεζε τα νεύρα του προσώπου. "Δεν έκλαψα, έβαλα τα γέλια" θυμάται η παρουσιάστρια. "Είναι σουρεαλιστικό και τρελό και απίστευτο που η μαμά μου έχει όγκο στον εγκέφαλο και τώρα έχω κι εγώ". Φαίνεται ωστόσο πως ο όγκος που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο της παρουσιάστριας είναι καλοήθης. Μάλιστα, ο γιατρός της εξήγησε πως μετά την εγχείριση αφαιρέθηκε το 99,9% του όγκου. "Μου εξήγησε (ο γιατρός) πως υπάρχει μια πιθανότητα 6% με 7% να επανεμφανιστεί" σημειώνει η ίδια που δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει την όποια εξέλιξη.

Τι είναι το μηνιγγίωμα;

Το μηνιγγίωμα είναι ένας όγκος εγκεφάλου, που προέρχεται από τις μήνιγγες (δηλ. τα περιβλήματα γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης όγκος, δηλ. αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου το μηνιγγίωμα έχει κακοήθεις χαρακτήρες δηλ. διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Ανάρρωση στο σπίτι

Η Μαρία Μενούνος παρέμεινε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ τώρα αναρρώνει στο σπίτι και περνά χρόνο με την μητέρα της Λίτσα, της οποίας η κατάσταση χαρακτηρίζεται ευτυχώς "σταθερή". "Το πρόσωπό μου παραμένει μουδιασμένο. Είναι κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να επουλωθεί πλήρως, αλλά αισθάνομαι πιο δυνατή μέρα με την ημέρα".

news247.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design