Logo
Print this page

Η Έσθερ Μαρκάκη και το αμερικανικό όνειρο

Για τις ευκαιρίες καριέρας που της παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη, οι οποίες περιλαμβάνουν συμμετοχές σε διαφημιστικά εταιρειών όπως η Heineken αλλά και σε εκπομπές δικτύων όπως του MTV, μίλησε στο New Greek TV η ηθοποιός Έσθερ Μαρκάκη, η οποία συμπληρώνει τρία χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη.

 

Έσθερ, κατ'αρχήν μίλησέ μας λίγο για εσένα, την καταγωγή σου και την κατάρτισή σου.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, Ελλάδα αλλά είμαι δίγλωσση (μιλάω σαν μητρική γλώσσα και τα Αγγλικά και τα Ελληνικά). Τραγουδούσα, χόρευα και έπαιζα θέατρο από πολύ μικρή. Πήγα σε Αγγλικό νηπιαγωγείο και στο Ελληνο - Αμερικάνικο σχολείο Κολλέγιο Αθηνών. Το 2011 αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Deree στην Αθήνα με Bachelor's Degree σε Business Administration. Το 2013 πήγα στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές στο SOAS University και το 2015 μετακόμισα στη Νέα Υόρκη. Μου αρέσει πολύ να τραγουδώ και να γράφω τραγούδια, να χορεύω και να χορογραφώ, να υποδύομαι ρόλους, να γράφω, μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες και πολλά πολλά άλλα. Πιστεύω πως όσα περισσότερα και διαφορετικά πράγματα κάνεις στη ζωή σου, τόσο καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι και αποκτάς εμπειρίες ζωής που σε ωριμάζουν. Η γνώση είναι δύναμη.

Πώς πήρες την απόφαση να δοκιμάσεις την τύχη σου στις ΗΠΑ;

Από μικρή ήθελα πολύ να ζήσω στην Αμερική και πάντοτε αισθανόμουν περισσότερο Αμερικανίδα παρά Ελληνίδα. Επιθυμούσα να ανακαλύψω αυτή την πλευρά του εαυτού μου και της οικογένειάς μου. Και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ακολουθήσω καριέρα στο τραγούδι, χορό και ηθοποιία. Όμως οι γονείς μου με ενθάρρυναν να πάρω πρώτα ένα πτυχίο Πανεπιστημίου (Μάρκετινγκ) ως έξτρα εφόδιο στη ζωή μου. Χάρη σε αυτό το πτυχίο μπορώ και κατανοώ καλύτερα και την επιχειρηματική πλευρά του χώρου που βρίσκομαι. Το 2015 σε ηλικία 27 χρονών αποφάσισα πως ήταν καιρός να κυνηγήσω το όνειρό μου και ποια πραγματικά είμαι. Για μένα η ηθοποιία, το τραγούδι και ο χορός δεν είναι απλά ένα όνειρο, είναι η θεραπεία μου, είναι σκοπός ζωής και με χαρακτηρίζουν και πλάθουν σαν άτομο. Παρόλο που είμαι αυτοδίδακτη, διάλεξα να σπουδάσω στο HB Studio όπου τελείωσα το διετές πρόγραμμα σε Professional Fine Arts Training in Theatre, γιατί είναι μια σχολή που θα με βοηθούσε να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερη ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έχω και certificate πάνω σε Acting for Film από το New York Film Academy. Και τα κατάφερα όλα αυτά με την ατελείωτη βοήθεια και υποστήριξη της οικογένειάς μου και αγαπημένων μου προσώπων που χωρίς αυτούς δεν θα ήμουνα εδώ σήμερα.

Ποια είναι η επαφή σου με τις Τέχνες; Ασχολείσαι, εξ όσων γνωρίζουμε, τόσο με την υποκριτική όσο και το τραγούδι.

Στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια των σχολικών μου σπουδών πάντα συμμετείχα στη σχολική χορωδία, σε χορευτικές παραστάσεις, όπου παρουσίαζα χορογραφίες δικές μου και άλλων, και σε θεατρικές παραστάσεις. Στο Πανεπιστήμιο (Deree College) τραγουδούσα σε συναυλίες με το Music Club, συμμετείχα σε χορευτικές παραστάσεις με το Dance Club και παρουσίαζα δικά μου τραγούδια στο πλαίσιο της συναυλίας Original Song Concert.  'Έχω δίπλωμα από το The Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) σε Grade 5 Music Theory, δίπλωμα σε Carl Orff Music and Movement Pedagogy και δίπλωμα συμμετοχής σε Children's Choir Seminar on the Basis of Carl Orff Approach by Christiane Wieblitz and Ernst Wieblitz.

Ποιες είναι οι δουλειές που έχεις αναλάβει στη Νέα Υόρκη και ποιο είναι το σκεπτικό σου στις επαγγελματικές επιλογές σου;

Στη Νέα Υόρκη μέχρι τώρα έχω παίξει σε ταινίες, διαφημιστικά (Heineken) και τηλεοπτικές εκπομπές (MTV). Έπαιξα επίσης και στην Off – Broadway παραγωγή 'Electra by Sophocles', μια Αρχαία Ελληνική Τραγωδία στα Αγγλικά. Κατά τη γνώμη μου, το να παίξεις Αρχαία Ελληνική Τραγωδία είναι από τους πιο δύσκολους και συγχρόνως ενδιαφέροντες ρόλους για έναν ηθοποιό. Είναι πολύ δύσκολο για τον ηθοποιό να νοιώσει και να κάνει το κοινό να νοιώσει τόσο έντονα συναισθήματα πόνου, θυμού, απόγνωσης, χαράς κτλ. Συμμετέχοντας όμως σε μια τέτοια παράσταση, προσωπικά πιστεύω πως γίνεσαι καλύτερος και πιο δυνατός ηθοποιός και μπορείς να παίξεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες κάθε πιθανού ρόλου. Πρόσφατα έκανα perform και στο Cranky Cabaret για την επέτειο τον 6 χρόνων της παραγωγής αυτής.
Σαν ηθοποιός και άνθρωπος, μου αρέσει να διαλέγω δύσκολους και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους, ρόλους που έχουν τη δύναμη και δυνατότητα να επηρεάσουν το κοινό. Ρόλους και ιστορίες που πρέπει να ακουστούν. Μου αρέσει να κάνω το κοινό και τους ανθρώπους γύρω μου να γελάνε, αλλά επίσης μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να ανασκοπούν και να αλλάζουν τη ζωή τους προς το καλύτερο και πιστεύω πως ένας ρόλος ή μια ταινία/παράσταση/σειρά μπορεί να το κάνει αυτό.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Όσο για τα μελλοντικά μου σχέδια, ελπίζω να μπορέσω να κάνω αυτό που αγαπώ για όσο περισσότερο καιρό γίνεται και να πρωταγωνιστώ ή συμμετέχω σε όσο το δυνατόν περισσότερα tv shows, ταινίες, και θεατρικές παραστάσεις, και ίσως μια μέρα και σε ταινία δικής μου παραγωγής. Μου αρέσει πολύ να γράφω σενάρια, οπότε θα ήθελα πολύ μια μέρα να μπορέσω να γράψω σενάριο για ταινία και να την σκηνοθετήσω κιόλας. Αλλά θέλω πρώτα να αποκτήσω αρκετή εμπειρία στον χώρο αυτό ώστε να καταφέρω κάτι τέτοιο. Σαν τραγουδίστρια, όνειρό μου είναι να μπορώ να γράφω και να τραγουδώ τραγούδια για όσο έχω φωνή.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design