Log in
A+ A A-

Το "Success Story" του Νίκου Περάκη

Στο πλαίσιο του 12ου ετήσιου Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης παρουσιάζεται η ταινία "Success Story" σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη και σε σενάριο Κατερίνας Μπέη. Ο Νίκος Περάκης την ημέρα της έναρξης του Φεστιβάλ, στις 18 Οκτωβρίου 2018 στο Μανχάταν, μίλησε στη δημοσιογράφο Δέσποινα Αφεντούλη από το New Greek TV για την ταινία του, τις πηγές έμπνευσής του, προτρέποντας παράλληλα, του νέους δημιουργούς να συνεχίσουν να αγωνίζονται, παρά τις αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Όπως διευκρίνισε, είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Φεστιβάλ Νέας Υόρκης τον προσκάλεσε να συμμετέχει. Αναφορικά με την ταινία "Success Story" είπε: «Όποιος ξέρει τις ταινίες μου, μπορεί να φανταστεί ότι είναι ένα "success story" στα κεφάλια μας, στην πραγματικότητά μας».

Θέμα της ταινίας, εξηγεί, είναι η σχέση ενός ζευγαριού που αποτυγχάνει και όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που έχει ήδη αρχίσει η κρίση και έχει προκαλέσει και τα πρώτα της θύματα: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πριν το 2015, δηλαδή μετά το 2015 τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία. Λύσαμε τα περισσότερα προβλήματα, τελειώσαν τα μνημόνια και έχουμε ξεκινήσει... Τώρα αρχίζει το success story.»

Διευκρίνισε ότι επειδή μία ερωτική ιστορία από μόνη της λίγο τον ενδιαφέρει, ζήτησε από τη σεναριογράφο της ταινίας, Κατερίνα Μπέη, να διανθιστεί με αναφορές από το κοινωνικό περιβάλλον και την πολιτική, για να τη σκηνοθετήσει..

Πρόσθεσε επίσης, ότι η καθημερινότητα προσώπων πιο εκτεθειμένων στα Μ.Μ.Ε και ιδίως, στην τηλεόραση, όπου εκεί, όπως είπε, η πτώση εκεί είναι ακόμα πιο δραματική, αποτελούν πηγές έμπνευσης για τον ίδιο.

Το μήνυμα που θα μπορούσε να σταλεί μέσα από την ταινία είπε ότι είναι το εξής: «Προσέξτε μη σας συμβεί».

Όπως τόνισε, η ταινία δείχνει μια κατάσταση και αφήνει πολλά πράγματα να φανούν και να εννοηθούν: «Είναι και αυτή μια ταινία που έχει απόλυτη σχέση με την ελληνική κοινωνία και τις καλές της και τις - δυστυχώς - πολλές κακές της πλευρές», προσθέτοντας ότι «όπως όλα τα δράματα, έχει κωμικές σκηνές».

Η συμβουλή που δίνει στους νέους δημιουργούς, που αγωνίζονται, αυτήν την περίοδο κρίσης, είναι «Να συνεχίσουν να αγωνίζονται, γιατί αλλιώς οι ταινίες θα σταματήσουν να γίνονται στην Ελλάδα. Θέλει πολύ θέληση και πολύ δύναμη και αγώνα για να κάνεις μία ταινία, ιδίως ως νέος δημιουργός είναι πολλές οι αντιξοότητες».

Σημειώνεται ότι η ταινία, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, αναμένεται να προβληθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018 στο Μανχάταν.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης: https://nycgreekfilmfestival.com/ 

Για τη ζωή και το έργο του Νίκου Περάκη, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: http://www.nikosperakis.gr/#/home