Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Επιμένουν...ελληνικά οι Bon Jovi

Ελληνικό χρώμα αποκτούν οι συναυλίες των Bon Jovi, αφού το δημοφιλές συγκρότημα εντάσσει στο δυναμικό του τον Ελληνοκαναδό κιθαρίστα Phil Xenidis, γνωστό και ως Phil-X. «Έμπνευση για μένα ο Μανώλης Χιώτης», αναφέρει ο Xenidis, που συμπράττει για δεύτερη φορά στην καριέρα του με την γνωστή μπάντα.

O Phil Xenidis είχε συνεργαστεί ξανά με τους Bon Jovi το 2011, όταν ο επί τρεις δεκαετίες κιθαρίστας του συγκροτήματος, Richie Sambora, μπήκε σε κλινική αποτοξίνωσης. Εκείνη την περίοδο, ο Xenidis είχε συμμετάσχει σε δεκατρείς ζωντανές εμφανίσεις, έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Jon Bon Jovi και την παρέα του. Πλέον, φαίνεται ότι θα λάβει μόνιμη θέση, αφού ο Sambora αποτελεί παρελθόν για το συγκρότημα, μετά από μια περίοδο κατά την οποία απείχε συχνά από τις δραστηριότητές του.

«Υπήρχαν πολλά προβλήματα, οπότε η αποχώρηση του Sambora ήταν η καλύτερη απόφαση», ανέφερε μια πηγή στην US Weekly, τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και άρχισε να ακούγεται ξανά το όνομα του Phil – X.

O Phil Xenidis γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 1966. Το 1982 συνίδρυσε την hard rock μπάντα Sidinex –εμπνευσμένη από την ανάποδη γραφή του ονόματός του – μαζί με τον τραγουδιστή Todd Farhood, τον μπασίστα Kevin Gingrinch και τον ντράμερ Scott Masterson. Έγιναν γνωστοί με το τραγούδι Forever Young, ενώ το 1987 μετονομάστηκαν σε Flip City, για να διαλυθούν λίγο αργότερα. Την δεκαετία του 90, ξεκίνησε συνεργασία με μεγάλα ονόματα, γεγονός που τον έκανε ακόμη πιο γνωστό στην μουσική σκηνή, έχοντας βρεθεί επί σκηνής με καλλιτέχνες όπως Alice Cooper, Kelly Clarkson, Chris Daughtry.

Ο Phil X δηλώνει περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, δημοσιεύοντας βίντεο στα οποία παίζει μπουζούκι. «Ο Μανώλης Χιώτης αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για μένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Media