Log in
A+ A A-

Οριστική επανασύνδεση για Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη

Εγκρίθηκαν τα δρομολόγια και η ακτοπλοϊκή εταιρίας IONIAN GROUP FERRIES, θυγατρική της Levante Ferries, είναι έτοιμη να μπει στη γραμμή με δύο δρομολόγια την ημέρα από Πάτρα για Σάμη και αντιστρόφως. Πιθανότατα οι ώρες αναχώρησης θα πλησιάζουν εκείνες του παρελθόντος. Δηλαδή από την Πάτρα το πλοίο "Διονύσιος Σολωμός" θα αναχωρεί στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ με προορισμό τη Σάμη και αντιστρόφως από Σάμη για Πάτρα 8 το πρωϊ και 4 το απόγευμα.

Επίσης, η ίδια εταιρία δρομολογεί το πλοίο ΙΟΝΙΑΝ STAR στη γραμμή Κυλλήνη - Πόρος.

Η απευθείας επανασύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη , αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη που θα διευκολύνει όσους από την Πάτρα έχουν εμπορικές συναλλαγές με τα δύο νησιά, τους κατοίκους της Σάμης και της Ιθάκης που ειδικότερα τον χειμώνα είναι απομονωμένοι, αλλά και τον τουρισμό, καθώς η γραμμή ενδείκνυνται για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Μέχρι σήμερα η μετάβαση στην Κεφαλονιά γίνεται μόνο μέσω Κυλλήνης, με προορισμό το λιμάνι του Πόρου. Από την Κυλλήνη εξυπηρετείται και η Ζάκυνθος, ενώ η Πάτρα παρέμενε αποκομμένη από το Ιόνιο από τότε που διακόπηκε η σύνδεση με την Κεφαλονιά, ενώ έχει σταματήσει και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα.