Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μιλώντας μέσα από τους τοίχους στην Grand Central

Ο δημοφιλής σταθμός της Grand Central, που βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης, έχει πολλά κρυμμένα μυστικά. Ορισμένα είναι ιστορικά, ενώ άλλα είναι καθαρά χρηστικά, κρυμμένα στις γωνίες ενός χώρου που φαντάζει ατελείωτος.

Το πιο χαρακτηριστικό, το οποίο απέκτησε εξ αρχής την δική του «ρομαντική» διάσταση, δεν είναι άλλο από την περίφημη Whispering Gallery. Πρόκειται για μια ακουστική ιδιότητα, η οποία εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία και δίνει την δυνατότητα σε δυο ανθρώπους να στηθούν σε αντίθετες γωνίες και να μιλήσουν ψιθυριστά, σαν να συνδιαλέγονται στο τηλέφωνο.
Οι υπεύθυνοι της Grand Central αφήνουν τον επισκέπτη να εξερευνήσει και να γνωρίσει μόνος του το σημείο – κλειδί της Whispering Gallery, καθώς δεν έχουν τοποθετήσει σχετική σήμανση. Παρόλα αυτά όμως, είναι κοινό μυστικό ότι το σημείο αυτό βρίσκεται μπροστά από τον χώρο του Oyster Bar & Restaurant, κρύβοντας το δικό του ατμοσφαιρικό μυστήριο.

Σχετικά με την Whispering Gallery, έχουν δημιουργηθεί πολλοί αστικοί μύθοι για γνωστά πρόσωπα της αμερικανικής καλλιτεχνικής σκηνής. Παρόλα αυτά, το σίγουρο είναι πως έχει αποτελέσει μια ιδιαίτερα ευρηματική μέθοδο για «σιωπηρές» προτάσεις γάμου, με αποτέλεσμα πολλές ιστορίες αγάπης να έχουν ξεκινήσει από εκεί.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, εάν βρεθείτε στην Grand Central και θέλετε να πείτε ένα μυστικό μέσω της Whispering Gallery, προσέξτε τον τόνο της φωνής σας. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να μάθουν τα συναισθήματά σας οι χιλιάδες διερχόμενοι του σταθμού σε ώρα αιχμής.

Δείτε βίντεο με... ιστορίες της Whispering Gallery.

Media