Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Σημαντική αύξηση στις τουριστικές αφίξεις από τις ΗΠΑ

Μέχρι και το ένα εκατομμύριο αναμένεται να αγγίξει φέτος ο αριθμός των επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. Αυτό καταδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ, που δείχνει μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι, πλησιάζοντας το 40%.

Η αύξηση του 39,2% για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη ετήσια περσινή, αφού το 2015 ο αριθμός των Αμερικανών τουριστών είχε επίσης ανέβει κατά 26,8%. Όπως τονίζει η Διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, φέτος πραγματοποιήθηκε μια νέα επικοινωνιακή καμπάνια στα αμερικανικά media, με Press Trip, καταχωρήσεις σε σημαντικά έντυπα αλλά και στα inflight περιοδικά της Delta και της United Airlines.

Επιπλέον, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως φέτος πραγματοποιούνται 28 απευθείας πτήσεις από τρία διαφορετικά αεροδρόμια και ισάριθμες αεροπορικές εταιρείες. Delta, United και American Airlines εξυπηρέτησαν JFK, Newark και PHL σε καθημερινή βάση, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο και ενδεχομένως για απευθείας σύνδεση και μετά την high season στο μέλλον.

Η αύξηση αυτή βοήθησε στην διατήρηση των τιμών σε ανεκτά επίπεδα. Έτσι, αν κάποιος μεριμνούσε από τον Μάιο να κλείσει εισιτήριο για το φετινό καλοκαίρι, θα μπορούσε να βρει την απευθείας πτήση ακόμη και στα 1000 με 1100, ενώ την πτήση με ενδιάμεσο 800 δολάρια ή και λιγότερο. Ο ΕΟΤ βέβαια προειδοποιεί το κοινό να είναι προσεκτικό με τις ιστοσελίδες.

Επόμενος στόχος είναι η παγίωση της Ελλάδας στις επιλογές εναλλακτικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρχει σημαντική τουριστική ροή καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η συμμετοχή του ΕΟΤ σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, όπως αυτή των New York Times τον Ιανουάριο, με περισσότερους από 28.000 επισκέπτες.

Πάντως, ένα μεγάλο κομμάτι των αφίξεων θα στηρίζεται πάντα στην ομογένεια. Το σύνθημα είναι «ταξιδέψτε στην Ελλάδα» και σαν συμβολή στην δική της ανάκαμψη.
Άλλωστε, όπως επιβεβαιώνουν και πολλοί που ταξιδεύουν στον κόσμο, ίσως τελικά να ισχύει ότι «σαν την Ελλάδα πουθενά».