Log in
A+ A A-

FOX News: "Ζάκυνθος, το νησί της κραιπάλης και της βίας"

Το τίμημα του ανεξέλεγκτου τουρισμού του αλκοόλ, του φθηνού πάρτυ και των επεισοδίων αναμένεται να πληρώσει ακριβά η Ζάκυνθος, μετά τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού Μπάκαρι Χέντερσον στον Λαγανά.  Ρεπορτάζ - κόλαφος του Fox News παρουσιάζει το ελληνικό νησί, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως "μη ασφαλές".

Περίοπτη θέση στην ενότητα "Travel Safety", με έντονη αρνητική χροιά, του ενημερωτικού portal του τηλεοπτικού δικτύου Fox News λαμβάνει με το... σπαθί της η Ζάκυνθος, μετά το θανατηφόρο επεισόδιο στον Λαγανά, που κόστισε την ζωή στον 22χρονο Μπάκαρι Χέντερσον.

Ειδικότερα, ο τίτλος αναφέρει "το ελληνικό νησί όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός τουρίστας είναι φημισμένο για την κραιπάλη και την βία", προσδίδοντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην Ζάκυνθο την ιδιότητα του προορισμού προς αποφυγή.

"Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, δηλώνει ότι ο Δήμος και η τοπική αστυνομία εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πατάξουν την παραβατική συμπεριφορά στα μπαρ, όμως οι κάτοικοι ασκούν εδώ και πολλά χρόνια κριτική για την ταραχοποιούσα τουριστική βιομηχανία και τα σεξουαλικής φύσεως 'αξιοθέατα' ", αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα παρελθόντων ετών για περιστατικά στον Λαγανά, ενώ τονίζεται πως ανάλογες εικόνες εκτυλίσσονται και σε περιοχές όπως ο Κάβος (Κέρκυρα), τα Μάλια (Κρήτη) και το Φαληράκι (Ρόδος).

Καταλήγοντας, ο συντάκτης εκφράζει την πεποίθηση ότι η εθνικότητα του τελευταίου θύματος και η αντίδραση που υπήρξε από πλευράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενδεχομένως να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για τους ιθύνοντες να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την τουριστική βιομηχανία - ντροπή των προαναφερομένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ζάκυνθος είχε έρθει εκ νέου στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας το 2011, όταν δολοφονήθηκε σε συμπλοκή με Έλληνα ταξιτζή ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Σαμπάζ.  Παρότι όμως ακολούθησαν συστάσεις και ενημερωτικές καμπάνιες στις οποίες συμμετείχε ακόμη και ο Πρέσβης της Βρετανίας, δεν παρατηρήθηκε καμία βελτίωση ούτε στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, ούτε στην συμπεριφορά των τουριστών.

Παράλληλα, η ολοένα και αυξανόμενη παρουσία γκρουπ από την Σερβία προκαλεί, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του Χέντερσον, σοβαρά επεισόδια μεταξύ τουριστών διαφορετικής εθνικότητας.  Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Φλαμή, οι Σέρβοι, οι οποίοι έχουν σαφώς μικρότερο προϋπολιγισμό ταξιδιού και εν γένει οικονομική δυνατότητα, δημιουργούν επεισόδια με τους Βρετανούς, τα οποία μπορεί να λάβουν τραγικές προεκτάσεις.