Logo
Print this page

Ταξίδι εξοικείωσης Αμερικανών δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Το Γραφείο ΕΟΤ Βορείου Αμερικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΕΟΤ αλλά και τη συμβολή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, διοργανώνει ένα ταξίδι εξοικείωσης στην Ελλάδα με τη συμμετοχή διακεκριμένων δημοσιογράφων από την περιοχή δικαιοδοσίας του, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι επτά (7) επιλεγέντες δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων της Αμερικής και του Καναδά, θα επισκεφθούν την χώρα μας στα τέλη Ιουνίου 2018, για επτά (7) ημέρες συνοδευόμενοι από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής, κυρία Γρηγορία Καματερού.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η γνωριμία τους με τις ομορφιές της χώρας μας και η τουριστική προβολή της Ελλάδας στο αμερικανικό και καναδικό κοινό των μέσων τα οποία εκπροσωπούν.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού θα είναι η Αθήνα, όπου η ομάδα των εκπροσώπων του τύπου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία μέσω ξενάγησης στα ιστορικά μνημεία, αλλά και τη σύγχρονη πορεία της χώρας. Η διαμονή των δημοσιογράφων έχει εξασφαλισθεί σε συνεργασία με δύο πολυτελή ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος, ευγενική χορηγία των ιδίων των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για ανάδειξη ελληνικών προορισμών λιγότερων προβεβλημένων στο αμερικανικό και καναδικό ταξιδιωτικό κοινό, αλλά και θεματικών μορφών τουρισμού για προσέλκυση επισκεψιμότητας 365 ημέρες το χρόνο, το ταξίδι εξοικείωσης μεταφέρεται στην Πελοπόννησο, όπου και θα επικεντρωθεί στην ομορφιά του τόπου, την πολιτιστική του κληρονομιά, και την ελληνική γαστρονομία.

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αρωγή ιδιωτών επιχειρηματιών της περιοχής, επιδιώκεται οι δημοσιογράφοι να βιώσουν τη μοναδική ελληνική φιλοξενία και σε συνδυασμό με τις ποικιλίες οίνου και τις λοιπές ελληνικές γεύσεις που θα γνωρίσουν, να αποτυπώσουν την εμπειρία του εν λόγω ταξιδιού στα ΜΜΕ ευρείας απήχησης τα οποία εκπροσωπούν, με περαιτέρω πολλαπλάσια οφέλη στην τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Βόρεια Αμερική.

Η πραγματοποίηση του ταξιδιού εξοικείωσης συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή του 8ου ετήσιου συνεδρίου Capital Link με θέμα "Ο Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης", το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, όπου το γραφείο ΕΟΤ Αμερικής θα έχει συμμετοχή με δικό του πάνελ με εκπρόσωπους τουρισμού και τουριστικούς επενδυτές από την Αμερική.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design