Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το Σποτ του ΕΟΤ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Όπως είχε προαναγγείλει η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι το πρόσωπο της φετινής διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ. 

«Τρίποντο» στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό επιχειρούν να βάλουν ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού με την επιλογή του κορυφαίου Έλληνα NBAer Γιάννη Αντετοκούνμπο ως κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια τουριστική καμπάνια της Ελλάδας.

Όπως τονίστηκε σε σημερινή (29/6) εκδήλωση, η πρόταση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον κορυφαίο Έλληνα NBAer, ο οποίος την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αν η γνωστή καμπάνια της Aegean ήταν ένα πρώτο βήμα για την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα δρώμενα του τουρισμού, η παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει ο ΕΟΤ θα αποτελέσει την αρχή μίας μεγάλης μεταστροφής της «παραδοσιακής» εικόνας που έβγαζε η χώρα προς τα έξω ως τουριστικός προορισμός (sea & sun) τα προηγούμενα χρόνια, σε μία περισσότερη σύγχρονη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της (γαστρονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, city-break κ.ά.) με τη συμμετοχή του σε σποτ.

Σε δηλώσεις της, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: «Όταν γνώρισα την οικογένεια του Γιάννη συγκινήθηκε με το πόσο αγαπούν την Ελλάδα. Είναι άξιος πρεσβευτής της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησα να γίνει και πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, κάτι που με χαρά, όπως είπε, αποδέχτηκε. Πρωταγωνιστεί σε ένα σποτ και καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα 365 ημέρες τον χρόνο». Η κ. Κουντουρά συμπλήρωσε ότι το διαφημιστικό σποτ θα προβληθεί από τα κοινωνικά δίκτυα του Έλληνα NBAer, από το υπουργείο, τις πρεσβείες, και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να προβάλλουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της, αλλά και την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία. Μάλιστα, στάθηκε στην πρωτοβουλία της οικογένειάς του να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου», με αγώνα 5 χιλιομέτρων, διοργανώνεται τον Ιούλιο. Επίσης, δήλωσε υπερήφανος και συγκινημένος που είναι πρεσβευτής της Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του πραγματικά συγκινήθηκα με το πόσο πολύ μεγάλη αγάπη έχει μέσα στην καρδιά του για την Ελλάδα. Του πρότεινα να γίνει πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού και δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μας κάνει πάρα πολύ υπερήφανους με τις επιτυχίες του και στη διεθνή του πορεία έχει την Ελλάδα μέσα στην καρδιά του και την προβάλλει παγκόσμια. Μας έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο! Πρωταγωνιστεί σε ένα τηλεοπτικό σποτ που καλεί όλο τον κόσμο να έρθει να επισκεφθεί την πατρίδα μας, να τη γνωρίσει 365 ημέρες το χρόνο. Θέλω να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να έχει υγεία, να έχει πάντα επιτυχίες και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι μαζί μου: Να πάμε τον τουρισμό και την Ελλάδα πιο ψηλά! Γιάννη σε ευχαριστώ!»

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ευχαρίστησε με τη σειρά του την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και δήλωσε: «Κατ' αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό για την προσπάθεια που κάνει να ενισχύσει τον τουρισμό στην Ελλάδα. Από τη μεριά μου, εγώ αλλά και η οικογένειά μου, θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε κι εμείς τις ομορφιές, τους ανθρώπους και την κουλτούρα της χώρας μας. Και νομίζω πως το πιο σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της χώρας μας είναι η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία και γι΄αυτό με τη σειρά μας με τα αδέλφια μου κάνουμε τον αγώνα δρόμου στις 7 Ιουλίου από τα Σεπόλια στο Καλλιμάρμαρο για να ενισχύσουμε την "Κιβωτό του κόσμου"».

Στην ερώτηση τι σημαίνει για τον ίδιο να είναι πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί αγαπάω την Ελλάδα. Αγαπώ τη χώρα μου, εδώ που γεννήθηκα και μου δίνεται η ευκαιρία να δείξω τις ομορφιές, τους ανθρώπους, τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Θέλω όσο μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου γιατί το πιο σημαντικό είναι η φιλανθρωπία. Γι΄ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Είμαι υπερήφανος που επέλεξε εμένα και την οικογένειά μου το υπουργείο Τουρισμού. Θα μπορούσε να επιλέξει οποιονδήποτε άλλον, αλλά επέλεξε εμένα και την οικογένειά μου κι αυτό με συγκινεί, μέσα από την καρδιά μου θέλω να πω "ευχαριστώ".

«Δική μας είναι η χαρά και η τιμή που ο Γιάννης δέχτηκε από την πρώτη στιγμή να προβάλλει την πατρίδα μας,» έσπευσε να τονίσει η υπουργός Τουρισμού. Παρουσία της Έλενας Κουντουρά, μπροστά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τις δεκάδες κάμερες, ο "Greek Freak" ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστεί εκείνον, ανάρτηση που συγχρόνως ανέβηκε στα Social Media όλων των πρεσβειών της Ελλάδας, όλα τα γραφεία του ΕΟΤ, όλα τα γραφεία Τύπου της Ελλάδας. «Είναι ένα παγκόσμιο κάλεσμα που προέρχεται από τον ίδιο τον Γιάννη κι αυτό μετρά ακόμη περισσότερο,» εξήγησε για την κίνηση αυτή η υπουργός Τουρισμού.

Δίπλα δίπλα, η Έλενα Κουντουρά και ο διεθνής μπασκετμπολίστας παρακολούθησαν το τηλεοπτικό σποτ προώθησης της Ελλάδας στην πρώτη δημόσια προβολή του κατά την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου. Αν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βιαζόταν να προλάβει την πτήση του για Θεσσαλονίκη (σ.σ. καθώς έχει νέο γύρισμα το σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική), δέχτηκε να απαντήσει σε λίγες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

«Οταν μιλάω με τους συμπαίκτες μου, τους λέω: "Παιδιά, αν δεν έχετε πάει στην Ελλάδα, χάνετε! Προσπαθώ κι εγώ να φιλοξενήσω στην Ελλάδα φίλους μου από το εξωτερικό, να φέρω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ στην Ελλάδα. Έστειλα το μήνυμα, λοιπόν σε όλον τον κόσμο, με ανάρτηση του σποτ που γυρίσαμε με το υπουργείο Τουρισμού, να έρθει να γνωρίσει τις ομορφιές της πατρίδας μας».

Στην ερώτηση που δέχτηκε, ποιο μέρος από όλη την Ελλάδα θα πρότεινε σε έναν φίλο του για διακοπές, ο Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Εντάξει, υπάρχουν πολλά μέρη! Πέρυσι πήγα για πρώτη φορά στη ζωή μου στη Σαντορίνη. Ηταν πανέμορφα! Θα τον ρωτούσα πρώτα απ' όλα τι ψάχνει! Θέλει νυχτερινή ζωή, θέλει να πάει σε μια όμορφη παραλία ή θέλει να είναι κάπου ήσυχα; Εχουμε απ΄ όλα! Το δικό μου αγαπημένο μέρος είναι η Αθήνα! Μου αρέσει όταν είμαι στου Ζωγράφου, πάω και βλέπω τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα».

Με τι εντυπώσεις από την Ελλάδα επιστρέφουν οι φίλοι του από το εξωτερικό; «Είναι ευχαριστημένοι και μου λένε πως αυτό που βλέπουν μοιάζει ψεύτικο. Είναι τόσο όμορφη η Ελλάδα».

Και όταν η κουβέντα ήρθε στο μπάσκετ και στη νίκη της εθνικής επί του Ισραήλ χθες (28/6) για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, απάντησε: «Το είδα το παιχνίδι! Έκανα προπόνηση εκείνη την ώρα, βέβαια, αλλά έβλεπα και το ματς ταυτόχρονα! Έπαιξαν τρομερά, επαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και του χρόνου πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα, μεγαλώνουν οι διεθνείς, αποκτούν εμπειρίες». Οταν του... υπενθύμισαν πως ο αδελφός του και παίκτης του Παναθηναϊκού, Θανάσης, ανυπομονεί να παίξουν μαζί στην εθνική Ελλάδας, είπε: «Κι εγώ ανυπομονώ να παίξω με το Θανάση ξανά στην εθνική. Είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί του πρόπερυσι στην Εθνική.

Ανυπομονώ κι εγώ, λοιπόν να παίξω με τον αδελφό μου». Θα είναι εν τέλει τον Σεπτέμβριο στη διάθεση του Ομοσπονδιακού προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου; «Θα προσπαθήσω! Να δω τι πρέπει να κάνω και με την ομάδα μου, τους Μπακς, γιατί ξεκινά η προετοιμασία στα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα κάνω ό,τι μπορώ να είμαι εδώ!» ήταν η υπόσχεση που έδωσε!

Κι όταν ρωτήθηκε αν θα αγωνιστεί ποτέ σε ελληνική ομάδα, τότε χαμογέλασε και απάντησε με διπλωματία: «Αν ερχόμουν ποτέ στην Ελλάδα, θα έπαιζα στον Φιλαθλητικό!»