Log in
A+ A A-

Ποιες αεροπορικές εταιρείες βραβεύτηκαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 14ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", κατά το οποίο και βραβεύτηκαν οι αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία.

Ειδικότερα δόθηκαν τα εξής βραβεία:

A. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013

H Turkish Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία μεταξύ των 10 εταιρειών που κατέγραψαν την υψηλότερη επιβατική κίνηση το 2013, ενώ η Alitalia και η Aegean Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Β. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με δρομολόγιο χαμηλής επιβατικής κίνησης (Thin Route)

Το βραβείο κατέκτησε η Royal Jordanian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής της κίνησης μέσα στο 2013, ενώ η Pegasus Airlines έλαβε ειδική τιμητική διάκριση.

Γ. Βραβείο για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία με εποχικό δρομολόγιο

Το βραβείο κατέκτησε η Norwegian για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2013, ενώ η US Airways και η Air Transat έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Δ. Βραβείο Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού

Το βραβείο κατέκτησε η British Airways για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Λονδίνου ως Κορυφαίου Ευρωπαϊκού Προορισμού.

Ε. Βραβείο Κορυφαίου Προορισμού εκτός Ευρώπης

Το βραβείο κατέκτησε η Emirates για τη μέγιστη συμβολή της στην ανάδειξη του Ντουμπάι ως Κορυφαίου προορισμού εκτός Ευρώπης.

ΣΤ. Βραβείο για τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανά γεωγραφική περιοχή (υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση επιβατικής κίνησης 2013 /2012)

Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά εσωτερικού

H εταιρεία Turkish Airlines τιμήθηκε στην κατηγορία αυτή ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία για την αγορά της Δυτικής Ευρώπης, ενώ ειδική τιμητική διάκριση έλαβαν οι SAS -Scandinavian Airlines και η Alitalia.

Η Aegean Airlines βραβεύθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης. Τιμητική διάκριση έλαβαν η Aeroflot και η Tarom.

Η El Al – Israel Airlines τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Στην ίδια κατηγορία η Emirates και η Middle East Airlines έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση.

Η Egypt Air τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Αφρικής.

H Air China τιμήθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στην αγορά της Ασίας.

Η εταιρεία Aegean Airlines τιμήθηκε επιπλέον ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση αριθμού επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2013, ενώ έλαβαν ειδική τιμητική διάκριση η Turkish Airlines και η El Al – Israel Airlines.

Ειδικά βραβεία:

Η Aegean Airlines τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των Ευρωπαίων επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).
Η Emirates τιμήθηκε ως η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία για το 2013 μεταξύ των υπόλοιπων διεθνών επιβατών του αεροδρομίου της Αθήνας (πηγή: έρευνα ΔΑΑ, επίσημα ετήσια στατιστικά στοιχεία).