Log in
A+ A A-

Η Ελλάδα στην Έκθεση των New York Times - Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV (VID)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ελληνική συμμετοχή στην ετήσια Τουριστική Έκθεση των New York Times, “New York Times Travel Show” , που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου στο Javis Center του Μανχάτταν.
 
Οι επισκέπτες, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από τις ΗΠΑ, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες μιας πιθανής επίσκεψης στην Ελλάδα, εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά και, ιδίως, την Σαντορίνη και την Μύκονο.
 
«Η Έκθεση αυτή είναι πολύ σημαντική.  Η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί και εμείς από το γραφείο της Νέας Υόρκης προσπαθούμε να προωθήσουμε τον ελληνικό Τουρισμό στην αμερικανική αγορά.  Αυτές είναι οι οδηγίες της κεντρικής υπηρεσίας και η επιθυμία και οι στοχευμένες κινήσεις της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.  Πλέον, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσελκύσουμε ειδικές αγορές, στις οποίες δεν είχαμε μπει κατά το παρελθόν.», δήλωσε η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Γρηγορία Καματερού.  
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, που επεσήμανε ότι «κάθε έκθεση  είναι σημαντική γιατί δείχνει το προϊόν που θέλουμε να πουλήσουμε.  Εάν ισχύει, λοιπόν, ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός, πρέπει να δίνουμε σημασία στην βιομηχανία που έχουμε».
 
Εκτός από το 36 τετραγωνικών μέτρων περίπτερο του ΕΟΤ, υπήρξαν ελληνική εκπρόσωποι και από ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, είτε με έδρα τη Νέα Υόρκη είτε με έδρα την Ελλάδα.  Στο σύνολό τους, στάθηκαν στην σημασία της παρουσίας σε μια τόσο σημαντική έκθεση, η οποία και είναι από τις σημαντικότερες του τομέα σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
«Οι Έλληνες πρέπει να βγουν από τα γραφεία τους, να πάμε στις Εκθέσεις και να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο όμορφη είναι η χώρα μας.  Αυτό προσπαθεί να κάνει και η Aqua Vista: Να βρίσκεται παντού, να προβάλει το προϊόν – που είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο – καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και περισσότερους τουρίστες.», δήλωσε η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Aqua Vista Hotels, Σοφία Παναγιωτάκη.
 
Στην έκθεση συμμετείχαν 300 εκπρόσωποι από 150 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV.
 

Media