Log in
A+ A A-

CNN: Επισκεφθείτε τις Αρχαίες Μυκήνες

Στους 15 σημαντικότερους - από τους μη δημοφιλείς - αρχαιολογικούς προορισμούς περιλαμβάνει σχετικό ρεπορτάζ του CNN τις Αρχαίες Μυκήνες, κάνοντας εκτενή αναφορά στην σημασία και τα χαρακτηριστικά της.

 

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην χρυσή μάσκα του Αγαμέμνωνα, την οποία ανέδειξε, στα τέλη του 19ου αιώνα, η αρχαιολογική σκαπάνη, υπό την επίβλεψη του Άρθουρ Σλήμαν.

"Στις Μυκήνες, ο Γερμανός Αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέδειξε την χρυσή μάσκα του Αγαμένωνα το 1876.  Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίστηκε.  Ο Σλήμαν ήταν ένας ενθουσιώδης ανασκαφέας, αλλά σχετικά αναξιόπιστος ως προς την εκτίμηση των ευρημάτων του. Ανεξάρτητα από το αν η μάσκα προερχόταν ή όχι από τις Μυκήνες, σίγουρα δεν είχε να κάνει με τον Αγαμέμνωνα, ο οποίος ήταν ένας μυθικός βασιλιάς του 14ου π.Χ. αιώνα.  Παρόλα αυτά, η Μυκηναϊκή Αυτοκρατορία ήταν πραγματική και ιδιαίτερα σημαντική για τον αρχαίο κόσμο.  Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ερείπια, όμως η Πύλη των Λεόντων του παλιού παλατιού - από το 1300 π.Χ. - παραμένει εκεί, όπως και οι βασιλικοί θόλοι", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Μεταξύ των "15" περιλαμβάνονται και άλλοι προορισμοί με ελληνικό ενδιαφέρον, όπως το Κούριο και η Πάφος από την Κύπρο.