Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

June 2014

Iράκ: Απειλούν γειτονικές χώρες οι τζιχαντιστές

Η κρίση στην Μέση Ανατολή δεν έχει τέλος καθώς οι Τζιχαντιστές πλέον δείχνουν ακόμη περισσότερο επιθετικές διαθέσεις εξαπολύοντας απειλές κατά Ιορδανίας και Λιβάνου, την ώρα που ανακοίνωναν την ίδρυση «ισλαμικού χαλιφάτου» στις περιοχές που τελούν υπό την έλεγχό τους στη Συρία και το Ιράκ.

ΒΙΝΤΕΟ Σε βίντεο που ανέβηκε στο ίντερνετ, εκπρόσωπος του ISIS δηλώνει χαρακτηριστικά από συνοριακό πέρασμα στη συρο-ιρακινή μεθόριο, ότι «Αυτά δεν είναι τα μόνα σύνορα που θα διαρρήξουμε, θα διαρρήξουμε και άλλα σύνορα», κάνοντας σαφή αναφορά στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Στο ίδιο μήνυμα, ο Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι ορίζεται ως ο «χαλίφης» του κρατιδίου, και κατά συνέπεια ο «ηγέτης των μουσουλμάνων» σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ ο ιρακινός στρατός έχει επικεντρώσει στην ανακατάληψη εδαφών που χάθηκαν τις προηγουμενες μέρες, ξεκινώντας σφοδρή αντεπίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ και άλλων πόλεων του βορείου Ιράκ.

Πέθανε ο Μπόμπι Γουόμακ

Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 70 ετών ο θρύλος της σόουλ μουσικής, Μπόμπι Γουόμακ, ο οποίος έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του '50 μέσα από την μουσική gospel και αποτέλεσε μία από τις βασικές φιγούρες της R&B μουσικής.

Πρόστιμο ρεκόρ για την ΒΝP Paribas

Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος του Γαλλικού τραπεζικού κολοσού BNP Paribas, για παραβιάσεις των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε βάρος της Κυβέρνησης του Σουδάν. Πέρα από το πρόστιμο, όμως, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι πιθανώς να επιβληθούν στη γαλλική τράπεζα και άλλες ποινές οι οποίες είναι πιθανό να περιλαμβάνουν και μία προσωρινή απαγόρευση ορισμένων δραστηριοτήτων της που αφορούν στην εκκαθάριση συναλλαγών σε δολάρια, μπορεί να πλήξουν τη διανομή μερίσματος της BNP, τους συντελεστές των εποπτικών κεφαλαίων της και τους στόχους επενδυτικής τραπεζικής της.

Συναντήσεις ΠΣΕΚΑ με Μπάιντεν και Κέρι στο Συνέδριο

Συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, τους οποίους και θα βραβεύσουν, θα έχουν οι εκπρόσωποι της ομογένειςa στην διάρκεια του 30ού συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον από τις 15-17 Ιουλίου. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Φϊλιπ Κρίστοφερ, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το φετινό συνέδριο της ΠΣΕΚΑ πραγματοποιείται τον Ιούλιο, ώστε να συμπέσει με την 40ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική η Μισέλ Ομπάμα

Η Μισέλ Ομπάμα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους, υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική μετά την λήξη της θητείας της, σε αντίθεση με την προκάτοχο της Χίλαρι Κλίντον.

  • Published in ΗΠΑ

Μουντιάλ: Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Η Γαλλία πέρασε στα Προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς κέρδισε με 2-0 τη Νιγηρία και πλέον οι πάικτες του Ντεσάν περιμένουν να μάθουν τον αντιπάλο τους, που θα είναι ο νικητής του αγώνα  Γερμανία - Αλγερία. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79', ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90'+2').

Διαιτητής: Μάρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Κίτρινες: Ματουιντί

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Ούγκο Λιορίς, Ματιέ Ντεμπισί, Ράφαελ Βαράν, Λοράν Κοσιελνί, Πατρίς Εβρά,  Γιοάν Καμπάιγ,  Ματιέ Βαλμπουενά (90+4΄  Μούσα Σισοκό) ,  Μπλεζ Ματουϊντί,  Πολ Πογκμπά,  Καρίμ Μπενζεμά, Ολιβιέρ Ζιρού (62΄ Αντουάν Γκρισμάν).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι):  Βίνσεντ Ενιεάμα, Τζουγουόν Οσανίουα ,  Γιόζεφ Γιόμπο, Εφε Άμπροουζ,  Κένεθ Ομερούο,  Αχμέντ Μούσα,  Τζον Όμπι Μίκελ, Ογκένι Ονάζι (59 Ρούμπεν Γκάμπριελ),  Βίκτορ Μόουζες (89΄ Ούτσε Νουαφόρ), Πίτερ Οντεμβίγκι, Εμάνουελ Εμενίκε.

Νέα Υόρκη: Κύκλος αίματος και Σαββατοκύριακο βίας

Ένα από τα πιο βίαια Σαββατοκύριακα ήταν αυτό που πέρασε για την πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς περισσότεροι από 20 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρούς ή σοβαρότερους τραυματισμούς.

  • Published in ΗΠΑ

Αυστηρές ποινές για επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ , που κατηγορούνταν ότι αξίωσαν «φακελάκι» από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων, προκειμένου να μη βεβαιώσουν σε βάρος του πρόστιμο.

Μέσα και ο Ματθαιόπουλος!

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος μετά την απολογία του στις εφέτες ανακρίτριες Ιώαννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Subscribe to this RSS feed