Log in
A+ A A-

Στο νο 26 της λίστας με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Featured Στο νο 26 της λίστας με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του 2019, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Έσοδα που ξεπερνούν τα 43 εκ. δολάρια παρουσιάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γεγονός που τον κατατάσσει στο νο 26 της ετήσιας λίστας του περιοδικού Forbes με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές για το 2019.

Αλλαγή έγινε στην κορυφή, όπου ο Λιονέλ Μέσι «εκτόπισε» τον παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Φλόιντ Μέϊγουεδερ. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τίτλου της La Liga, πετυχαίνοντας 36 γκολ, κέρδισε 127 εκ. δολάρια, σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση της λίστας με τους 100 καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του πλανήτη.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους: Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους, 109 εκ. δολάρια), Νεϊμάρ (Παρί ΣΖ, 105 εκ,), Κανέλο Αλβάρες (πυγμαχία, 94 εκ.), Ρότζερ Φέντερερ (τένις, 93.4 εκ. δολάρια).

Στην λίστα αυτή φιγουράρει μόνο μία γυναίκα, η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις, Σερένα Ουίλιαμς, που βρίσκεται στο νο 63 με 29.2 εκ. δολάρια.

Ο Μέϊγουεδερ, ο οποίος έφτασε στην κορυφή της λίστας το 2018 και τέσσερις φορές την τελευταία επταετία, δεν βρίσκεται καν μέσα στους 100, καθώς είχε μόνο έναν αγώνα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ιαπωνία.

Το NBA έχει 35 αθλητές μεταξύ των πρώτων 100, ενώ κανένας του δεν είναι μπροστά από τον ΛεΜπρον Τζέιμς των Λος Άντζελες που κατέχει την 8η θέση με κέρδη 89 εκ. δολάρια.

Με βάση την έκθεση του Forbes, οι υψηλότεροι αθλητές της λίστας κέρδισαν συλλογικά 4 δις δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, ποσό αυξημένο κατά 5% από τα κέρδη του προηγούμενου έτους, ύψους 3.8 δις.

Το Forbes έκανε γνωστό επίσης ότι οι Αμερικανοί κυριαρχούν στη λίστα με 62 αθλητές, με υψηλόμισθους μισθούς στα μεγάλα πρωταθλήματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πέντε αθλητές, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν τρεις, ενώ η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Γερμανία, η Σερβία και η Βενεζουέλα έχουν δύο.