Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οι τροφές-θαύμα που εξαφανίζουν τα κιλά

Η απώλεια βάρους, ιδίως όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, όλων των ηλικιών. Αυτό που προσπαθούν να εξηγήσουν οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι, είναι ότι δεν πρέπει κανένας άνθρωπος και σε καμμία ηλικία να κάνει ακραίες δίαιτες και τελικά να σταματάει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Πρόσφατα, οι ειδικοί επί του θέματος κατέληξαν ότι υπάρχουν 3 τροφές που εξασφαλίζουν για όποιον τις καταναλώνει, σίγουρη απώλεια βάρους.

Ποιες είναι αυτές και τι προσφέρουν;

Κινόα
Είναι η τροφή που μπορεί να αντικαταστήσει τα επεξεργασμένα σιτηρά, όπως είναι το λευκό ρύζι και τα λευκά ζυμαρικά. Κρατάει χορτασμένο όποιον την καταναλώσει για περισσότερη ώρα και ο σπόρος του κινόα παρέχει μια χορταστική, ισορροπημένη δόση φυτικών ινών, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Μπρόκολο kale
Προσθέστε το σε σούπες, σαλάτες και γεύματα που έχετε σοτάρει. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, προκαλεί κορεσμό και τα θρεπτικά στοιχεία του αυξάνουν την ικανότητα του ήπατος να αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Κεφίρ
Η κατανάλωση 60 ml κεφίρ, το οποίο είναι προϊόν οξυγαλακτικής ζύμωσης, είναι αρκετά για κάθε μέρα. Είναι γεμάτο ζωντανές, ενεργές καλλιέργειες βακτηρίων που ενισχύουν την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα.

thetoc.gr