Logo
Print this page

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

Με 51 ψήφους υπέρ έναντι 38 κατά και 6 "παρών" υπερψηφίστηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής η επίμαχη τροπολογία με τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνητική οι συνάδελφοι τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή ενώ "παρών" δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.

Πάντως, υπήρξαν συνολικά 8 αντικαταστάσεις βουλευτών της συμπολίτευσης και συγκεκριμένα των Λευτέρη Αυγενάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Μισέλ Ασημακοπούλου, Μάξιμου Συνετάκη και Γιώργου Κωνσταντόπουλου από τη ΝΔ και των Νίκου Σηφουνάκη, Απόστολου Κακλαμάνη και Δημήτρη Σαλτούρου απο το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, δήλωσε ότι και οι πέντε βουλευτές που αντικαταστάθηκαν ήταν δικαιολογημένοι και ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει την αντικατάσταση του γιατί είχε μια  ανειλημμένη υποχρέωση και έπρεπε να απουσιάζει στην Κρήτη.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε υπήρξε και πάλι κριτική από βουλευτές της ΝΔ ενώ ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επέμεινε ότι η τροπολογία ελαφρύνει από τα βάρη . Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα της απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ οικισμών που δεν είναι πολεοδομικά ενεργοί όπως για παράδειγμα το Ροπωτό Τρικάλων που πλήττεται από συνεχείς κατολισθήσεις.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design