Logo
Print this page

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση - Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας

Ψήφο εμπιστοσύνης με 162 "ναι" έλαβε η κυβέρνηση μετά την ψηφοφορία που ακολούθησε τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.  Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές. "Ναι" ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ στον αντίποδα, 137 βουλευτές από τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή ψήφισαν "όχι".  Απών ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας, κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, πριν την ψηφοφορία, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντωνη Σαμαρά που ειχε προηγηθεί, ενώ έστειλε μηνύματα στο Βερολίνο, μιλώντας για παράλογες απαιτήσεις του Σόιμπλε. Παράλληλα επανέλαβε οτι πλέον δεν υπάρχει δρομος επιστροφής, τονίζοντας ότι στις 25 Γενάρη τελείωσε ένα πολιτικό καθεστώς.

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει στην εποχή των Μνημονίων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης δεν θα βρίσκεται ο Γιάννης Βαρουφάκης και απευθυνόμενος, στη Γερμανία είπε ότι «οι ηγέτιδες δυνάμεις κατακτούν την ηγεμονία τους όχι με εξόντωση και τιμωρία, αλλά με αλληλεγγύη και πειθώ».

«Ζητάμε χώρο και χρόνο» τόνισε και σημείωσε δηκτικά: «Αλήθεια, η άλλη πλευρά τι ακριβώς ζητάει; Άκουσα χθες τον πρόεδρο Ομπάμα να ρωτάει το ίδιο την κυρία Μέρκελ και να μην παίρνει απάντηση» είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει με νόημα: «Να στείλουμε στον αμερικανό πρόεδρο τη σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά, για να καταλάβει τι ζητάει η κυρία Μέρκελ».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά:«Μην μας επαναλαμβάνετε και εσείς, εδώ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όσα παράλογα προτείνει ο κ. Σόιμπλε. Τα ξέρουμε αυτά τα επιχειρήματα» είπε και κλιμακώνοντας την επίθεση ειπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Είχατε σχεδιάσει τον εκβιασμό της Ελλάδας έως την τελευταία λεπτομέρεια, ήταν η τελευταία σας επιλογή ​Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια. Δεν εκβιαζόμαστε όσο έχουμε τον λαό στο πλάι μας».

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Τσίπρα

Πρώτη φορά που μια κυβέρνση έχει τέτοια εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό πριν καν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Αύριο στο Γιουρογκρουπ θα βρίσκεται η Ελλάδα μαζί με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Eδω που βρισκόμαστε δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Θα ήταν σαν να μην είχαμε κάνει εκλογές. Ποιος μπορεί να ζητά ότι ο λαός δεν είναι κυρίαρχος. Στις 25 του Γενάρη δεν είχαμε μια απλή κυβερνητική αλλαγή αλλά το τέλος ενός πολικού καθεστώτος. Οσοι επενδύουν σε αποτυχία της κυβέρνησης, εθελοτυφλούν. Δεν προκειται να ανοίξει το δρόμος της δικης τους επιστροφής. Ανήκουν πλέον στην ιστορία.

Η μικρη Ελλάδα υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την ενωμένη Ευρώπη.

Πολλοι εταίροι μας θέλουν παίξουν με τη φωτιά. Εμεις πάμε στη διαπραγμάτευση με θετικό πνεύμα. Είμαστε όλοι συγκάτοικοι.

Προφανώς σεβόμαστε το βαρος της Γερμανίας, αλλά οι ηγετες κατακτούν την ηγεμονία όχι με την εξόντωση αλλά με την αλληλεγγύη. Τραυματίζουν την ιδια την Ευρώπη

Τα μνημόνια ήταν οι ευκαιρία των αγορών να επιιβάλουν το μοντελο που επιθυμούσαν,

Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο, διαπραγματευόμαστε την δανειακή σύμβαση ώστε η Ελλάδα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας αλλά αλληλεγγης.

Αν συνεχίσουμε στον φαύλο κυκλο, θα ανακυκλώνουμε τα δάνεια.

Δεν πάμε με όρους εγωιστικους στη διαπραγμάτευση, αλλά με διάθεση για αμοιβαία επωφελή λύση.

Το ζήτημα του χρέους είναι πολτικό ζήτημα. Το χρέος ήταν το εργαλείο για περάσουν τα μνημόνια.

Ζηταμε χωρο και χρόνο, αυτό ειναι το πρόγραμμα γέφυρα για να φτάσουμε σε μια νέα συνολική συμφωνία. Τα μνημόνια τελείωσαν.Κοκκινη γραμμή μας: δεν θα υπάρχουν όροι λιτότητας.
Τί ακριβώς θέλει η άλλη πλευρα. Να στειλουμε στον Ομπάμα την ομιλια Σαμαρά αφου δεν απάντησε η Μέρκελ. Παράλογα αυτά που προτείνει ο Σόιμπλε.

Οσο και να το ζητούν Σαμαρας και Σόιμπλε δεν δεχόμαστε παράταση του Μνημονιου και στα προαπαιτούμενα. Επιδιώκουμε πολιτική λύση εντός των πολιτικών θεσμών.

Διεκδικουμε συμφωνια που θα σέβεται τους κανόνες της Ευρώπης.

Μιλούν πολλοί ανευθυνα για τον μύθο της Ιφιγένειας. Ποιος δικαιούται στην Ευρώπη να σπέρνει ανέμους για να θερίζει θύελλες

Καθόλου πειστικές οι εξηγήσεις της αντιπολιτευσης. Ενταξατε κ. Σαμαρά το μέλλον της χώρας σε εκλογικές σκοπιμότητες. Ονειρεύστε παρενθέσεις. Σχεδιάσατε τον εκβιασμό της Ελλάδας.Είχατε σχεδιάσει τον εκβιασμό της Ελλάδας έως την τελευταία λεπτομέρεια, ήταν η τελευταία σας επιλογή ​ Παίξατε την Ελλάδα στα ζάρια. Δεν εκβιαζόμαστε όσο έχουμε τον λαό στο πλάι μας.

Είναι δυνατόν να μας παρουσιάζετε κ. Σαμαρά ξαναζασταμένο το success story. Που ζείτε;.Θα περίμενα αυτοκριτική.

Επιδιώκετε τώρα το ατύχημα για να κρύψετε τις ευθύνες σας.

Οι προγραμματικές δηλώσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Δεν συνιστούν μονομερή ενέργεια οι δεσμεύσεις. Θα ηθελα να δω κ. Σαμαρα θα ψηφίσετε εναντίον στα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση παράλληλα με τη διαπργμάτευση.

Ετοιμα τα δυο νομοσχέδια, για προστασία πρώτης κατοικίας και κόκκινα δάνεια. Το δεύτερο αφορά την ανθρωπιστική κρίση.

Ο λαός μας ειναι έτοιμος να στηρίξει την προσπάθειά μας. Πάνω από ολα οι άνθρωποι. Απο αυτούς ζητούμε ψηφο εμπιστοσύνης. Μαζι με το λαό μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design