Logo
Print this page

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία επί των προαπαιτούμενων

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα επί των άρθρων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ..

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής, ωστόσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάποια άρθρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο. Εξειδικεύοντας τους λόγους καταψήφισης, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πολιτική απάτη που έστησαν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να τοποθετηθούν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. 

Η συνεδρίαση της Πέμπτης, ωστόσο σημαδεύτηκε από τους νέους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής που είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο να ζητά την παρέμβαση του φρούραρχου της βουλής για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στην αίθουσα αναβίωσαν σκηνές αρένας από το πρόσφατο παρελθόν με αφορμή την επίθεση του υπόδικου Γιάννη Λαγού κατά του ΚΚΕ, ενώ ακούστηκαν πρωτοφανείς ύβρεις και φραστικοί προπηλακισμοί από την πλευρά των Χρυσαυγιτών βουλευτών που τορπίλισαν στην συνέχεια την κοινοβουλευτική διαδικασία.

“Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από τους εχθρούς της”, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή το επεισόδιο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

«Το θράσος αυτών που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες δεν το γνωρίσαμε σήμερα. Και μόνο η παρουσία τους στη Βουλή πρέπει να προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ.

«Η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο ναό της Δημοκρατίας» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς προκλήσεις της Χρυσής Αυγής» .

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design