Logo
Print this page

Αναζητείται λύση για τα «κόκκινα» δάνεια του τουρισμού

Συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είχαν το απόγευμα της Παρασκευής, ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ παρουσίασαν αναλυτικά στους Υπουργούς τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στον τομέα του τουρισμού και ότι παράλληλα εξετάζονται οι εκκρεμότητες από τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους.

Ο Υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε επίσης στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες όπως τόνισε συνιστούν το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε σχέση με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων, τόνισε ότι αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση εντός του τραπεζικού συστήματος, ώστε σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να υπάρξει θετικός αντίκτυπος και στον τουριστικό κλάδο.

Η κα. Κουντουρά, από την πλευρά της, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα του τουριστικού κλάδου παρά τη δυσμενή συγκυρία, καθώς και στις πρωτοβουλίες για την επέκταση της τουριστικής σεζόν.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design