Logo
Print this page

Βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι!

Να γκρεμίσουν το κτίριο του ΣΚΑΪ ήθελαν οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τα ξημερώματα τη βόμβα έξω από το σταθμό.

Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν πάνω από 10 κιλά εκρηκτικής ύλης, ενώ τοποθέτησαν χειρουργικά τη βόμβα σε τέτοιο σημείο για να προκαλέσει το ωστικό κύμα όσο το δυνατό περισσότερες καταστροφές.

Η έκρηξη, που έγινε στις 2:30, 45 λεπτά μετά τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε Zougla και ANT1 στα οποία οι δράστες επέμεναν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. Είχαν καλέσει μάλιστα από εμφανές νούμερο και όχι από απόκρυψη για να δείξουν ότι δεν αστειεύονται.

346359_iefimerida.jpg 

Ευτυχώς η ΕΛ.ΑΣ. πρόλαβε και εκκένωσε εγκαίρως το κτίριο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η έκρηξη ωστόσο ήταν ισχυρότατη. Ακούστηκε μέχρι τη Νέα Σμύρνη, ενώ έκανε τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού να μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο. Χαρακτηριστικό της έντασης της βόμβας είναι το βίντεο που δείχενει τη στιγμή της έρκηξης.

Τα τζάμια της πρόσοψης έσπασαν, σοβάδες έπεσαν, τα γραφεία στο εσωτερικό υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα, στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα, άνοιξε κρατήρας. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.

Η ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήριζει το τρομοκρατικό χτύπημα «σοβαρό».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μάλιστα, εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος εκτίμησε για τη βόμβα στο ΣΚΑΪ ότι «η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πάνω από 6 κιλά. «Έχει κάνει ένα κρατήρα και το ωστικό κύμα δείχνει ότι έχει μπει χειρουργικά αυτή η βόμβα. Έχει γίνει σχεδιασμός με το ωστικό κύμα που γίνεται ισχυρότερο όσο ανεβαίνει πιο ψηλά. Ήθελαν να κατεδαφίσουν το ΣΚΑΪ αυτό έχω καταλάβει». «Αν την είχαν βάλει πιο μέσα δεν θα υπήρχε κτήριο, ευτυχώς που ελήφθησαν όλα τα μέτρα και αποκλείστηκε το σημείο» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται. Σήμερα το πρωί, στα Πετράλωνα βρέθηκε και ένα καμένο αυτοκίνητο το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους τρομοκράτες.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, καθώς ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Στο μικροσκόπιο των αρχών πάντως βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα. Λένε, επίσης, ότι οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες, ενώ παραμένει κλειστή η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Ποσειδώνος.

 

346331_iefimerida.jpgπηγή : iefimerida

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design