Logo
Print this page

Τον Ιούνιο η πρώτη συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας

Featured Τον Ιούνιο η πρώτη συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας

Την πλήρη δέσμευσή τους για εμβάθυνση της συνεργασίας της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας προς όφελος των σχέσεων τους και της περιοχής στο σύνολό της, εκφράζουν στην κοινή δήλωσή τους οι γενικοί γραμματείς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γιάννης Μπράχος και του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Βίκτορ Ντιμόβσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Μπράχος και Ντιμόβσκι, έθεσαν τα πολιτικά θεμέλια για τη σύγκληση τον Ιούνιο της πρώτης συνεδρίασης της ολομέλειας της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών των δύο χωρών, έχοντας κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Ομάδας Ειδικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το ζήτημα των εμπορικών ονομασιών, σημάτων και επωνυμιών.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφησαν και απεστάλησαν επιστολές στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU IPO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) αντιστοίχως, καλώντας τους να ορίσουν εμπειρογνώμονες για την παροχή συμβουλών επί συγκεκριμένων ζητημάτων στην εν λόγω «Διεθνή Ομάδα Ειδικών».

«Αυτό το σταθερό βήμα προόδου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμοθετημένο διάλογο μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων, αποτελεί απτή απόδειξη της πλήρους προσήλωσης των χωρών μας στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στη πλήρη μας δέσμευση για εμβάθυνση της συνεργασίας προς όφελος των διμερών μας σχέσεων και της περιοχής στο σύνολό της», επισημαίνεται στην κοινή δήλωση των δύο γενικών γραμματέων.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design