Logo
Print this page

Μητσοτάκης: Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, στόχος η ανάπτυξη

Featured Μητσοτάκης: Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, στόχος η ανάπτυξη

Ο νέος προϋπολογισμός του 2020 που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμπεριλαμβάνει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ, τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ OPEN ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πως οι δεσμεύσεις του είναι αδιαπραγμάτευτες, πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και πως η ΝΔ έχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες. «Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις μας, δεν έχω τάξει πολλά πράγματα και στόχος μας είναι η ανάπτυξη» επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπόσχεται ότι θα φέρει ανάπτυξη όταν μετά από 4,5 χρόνια είναι πενιχρή» υποστήριξε, ενώ δήλωσε πως δεν εμπόδιζαν μνημονιακές δεσμεύσεις τον κ. Τσίπρα να υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα για το Ελληνικό, να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη από τα υπερπλεονάσματα.

Σκευωρία η Novartis

«Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο “για πολιτική σκευωρία” και τόνισε ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, εφόσον εμπλέκονται δυο υπουργοί, η υπόθεση θα ερευνηθεί από τη Βουλή. Επισήμανε ότι υπάρχουν δυο υπουργοί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι κ. Καλογήρου και Παπαγγελόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δεύτερος είναι εκείνος που κατονομάζεται ως “Ρασπούτιν”.

Σχέσεις με Τουρκία και Αλβανία

“Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της Άγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι “εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική”.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design