Logo
Print this page

Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: "Ο βασιληάς είναι γυμνός"

Featured Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: "Ο βασιληάς είναι γυμνός"

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δώσει συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στέλνοντας ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και θάρρους και με στόχο να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ.

Ο κ. Τσίπρας ήθελε να στείλει ένα μήνυμα τοόλμης μπροστά ακόμα και σε εχθρικό περιβάλλον, σε αντίθεση με τον αρχηγό της ΝΔ. Μάλλον θα πρέπει να μετάνιωσε για την επιλογή του. Η σκηνική του παρουσία πιθανώς δεν ενθουσίασε ούτε καν τους φανατικούς του οπαδούς, αφού πολύ συχνά έδειχνε αμήχανος, εκνευρισμένος, έριχνε συνεχώς σπόντες για τους δύο δημοσιογράφους που του έθεταν ερωτήσεις.

Εκείνο όμως που σίγουρα απέβη εις βάρος του ήταν η θεματολογία που επέλεξαν οι πάντα ψύχραιμοι Αλέξης Παπαχελάς και Σία Κοσιώνη, θεματολογία που τον ανάγκασε να μιλήσει για ζητήματα που πολύ θα ήθελε να ξεχαστούν, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Το δραματικό εξάμηνο του Γιάνη Βαρουφάκη
Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ξεκίνησε με μια αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, για το περίφημο εμπάργκο στον σταθμό που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο πρωθυπουργός έδειξε διάθεση να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση και ταυτόχρονα να υπερασπιστεί την επιλογή τού εμπάργκο, κατηγορώντας το κανάλι, για παράδειγμα, ότι έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του, η κρίσιμη ερώτηση ήρθε από τη Σία Κοσιώνη.

Η Σία Κοσιώνη του θύμισε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, έξω από το Μαξίμου, για «κανάλια στον Πειραιά που μπορεί να μην έχουν ανατιναχθεί, αλλά έχει ανατιναχθεί η ελληνική οικογένεια»... Υπενθύμιση που έφερε σε αμηχανία τον κ. Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται τη δήλωση και ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Πάνος Καμμένος είναι ο... Πάνος Καμμένος. Αν και ήταν ο κυβερνητικός εταίρος και ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα.

Εξίσου αμήχανη ήταν και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Τσίπρας αντέδρασε έντονα στην παρατήρηση του Αλέξη Παπαχελά, ότι στις ευρωεκλογές «οι ψηφοφόροι τον μαύρισαν», υποστηρίζοντας ότι σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 η μείωση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μεγάλη και ότι το κόμμα του παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. «Και τότε, αν δεν σας αποδοκίμασε ο κόσμος, γιατί αποφασίσατε τις πρόωρες εκλογές;», ήταν η εύλογη ερώτηση της Σίας Κοσιώνη, την οποία ο πρωθυπουργός... έκανε ότι δεν άκουσε.

Αλλά εκεί που υπήρξε πραγματικά «βατερλώ» ήταν όταν η συζήτηση πήγε στο δραματικό εξάμηνο του 2015, όταν η χώρα έφθασε λίγο πριν από την καταστροφή. Εφοδιασμένοι οι δύο δημοσιογράφοι με τις αποκαλύψεις του πρόσφατου βιβλίου της Ελένης Βαρβιτσιώτη, «Η τελευταία μπλόφα», για το τι συνέβη εκείνο το δραματικό εξάμηνο, πίεσαν τον πρωθυπουργό να εξηγήσει πώς και γιατί επέτρεψε να παίξει ο Γιάνης Βαρουφάκης τη χώρα στα ζάρια. Και να την οδηγήσει ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρώπη.

«Καταλογίζετέ μου όσες ευθύνες θέλετε για άγνοια των συσχετισμών στην Ευρώπη», αποδέχθηκε την ευθύνη του ο πρωθυπουργός. «Αρα μιλάτε για πολιτική αφέλεια», σχολίασε η κυρία Κοσιώνη, «ατάκα» που εκνεύρισε τον πρωθυπουργό. Αλλά όταν ο Αλέξης Παπαχελάς παρενέβη για να σημειώσει ότι είναι ευθύνη του υπευθύνου πρωθυπουργού να μην έχει αυταπάτες και να προλαμβάνει τις κρίσεις, ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να απαντήσει. Και συνέχισε αμφισβητώντας τον λογαριασμό του δραματικού εξαμήνου και τους υπολογισμούς του Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους 100 δισ. ευρώ.

Αποκαλύψεις για το Μάτι
Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και για την υπόθεση της φωτιάς στο Μάτι, με τραγικό απολογισμό πάνω από 100 νεκρούς. Σε αντίθεση με ό,τι έχει πει στο παρελθόν, ομολόγησε ότι πηγαίνοντας στη σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ήξερε για δύο νεκρούς, πιθανώς από αναθυμιάσεις, αλλά δεν εξήγησε γιατί δεν ρώτησε τους επιτελείς του για την πληροφορία. Αντιθέτως υποστήριξε, για πρώτη φορά, ότι δεν γνώριζε πως η κάμερα της ΕΡΤ έκανε live μετάδοση... και δικαιολόγησε τη σιωπή των παρισταμένων για τους νεκρούς με το γεγονός ότι εκείνοι -σε αντίθεση με τον ίδιο- γνώριζαν ότι η ΕΡΤ κάνει live μετάδοση.

Πώς συνέβη όλοι να ξέρουν για τη live μετάδοση, εκτός από εκείνον, δεν το εξήγησε. Όταν, δε, ο Αλέξης Παπαχελάς τον ρώτησε αν τον σόκαρε το ρεπορτάζ που μετέδωσε στην εκπομπή του, για το χάος που επικρατούσε στην Πυροσβεστική τις ώρες της φωτιάς, το αποδέχθηκε. Ρίχνοντας την ευθύνη στην ελληνική γραφειοκρατία και όχι στην κυβερνητική διεύθυνση. Όταν όμως ο Αλέξης Παπαχελάς τον ρώτησε γιατί όρισε νέο επικεφαλής της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό υπεύθυνο της πυρκαγιάς στο Μάτι, δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Όπως βρέθηκε σε δύσκολη θέση και όταν οι δύο δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τις διακοπές του στο σκάφος της Παναγόπουλου, με αιχμές πλέον και για την πρόσφατα αποκαλυφθείσα ρύθμιση του αιγιαλού της βίλας της οικογένειας. Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι και ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα σε ιδιωτικές στιγμές, κάνοντας ότι δεν άκουσε για τον αιγιαλό της βίλας στο Καβούρι. Ενώ εντύπωση προκάλεσε η επιμονή του να μιλάει για «διακοπές Σαββατοκύριακου», ενώ είναι γνωστό ότι οι διακοπές της οικογένειας Τσίπρα κράτησαν τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Αποστάσεις από Πολάκη
Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ υπήρχε μια διάθεση απολογητική. Φάνηκε ιδιαίτερα στις απαντήσεις για τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι του έχει ζητήσει να απόσχει από αναρτήσεις που μπορούν να προκαλέσουν και πάλι αντιδράσεις. Φάνηκε και στις απαντήσεις που έδωσε για τη φορολογία, που τσάκισε τη μεσαία τάξη, αλλά και στις απαντήσεις που έδωσε για το εξάμηνο Βαρουφάκη.

Αντίθετα, υπερασπίστηκε με πάθος τις επιλογές που έχει κάνει στην υπόθεση Novartis, επιμένοντας ότι δεν υπήρξε σκευωρία, αλλά και στην κατηγορία ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα θα μπορούν να ζητήσουν την αποφυλάκισή τους, υπό όρους, όλοι σχεδόν οι τρομοκράτες της 17Ν. «Αναπαράγετε μια ψευδή εικόνα, ένα fake news», απάντησε στη Σία Κοσιώνη, αφήνοντας αιχμές ότι επιμένει με αντιπολιτευτική διάθεση λόγω του συζύγου της Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχασε τον πατέρα του από τις σφαίρες της 

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε ακόμα και για τον Μανώλη Πετσίτη, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, και επιμένοντας στο κυβερνητικό στόρι, ότι δηλαδή ο έμπιστος άνθρωπος του Νίκου Παππά αυτονομήθηκε και έκανε χρήματα εν αγνοία του Μαξίμου. Αν και το θέμα δεν του άρεσε καθόλου, υποστήριξε ότι αν σε θέματα διαφθοράς το μόνο θέμα που βαρύνει το κυβερνών κόμμα είναι η υπόθεση Πετσίτη, τότε είναι πολύ υπερήφανος. Προς το τέλος της εκπομπής, δε, ο κ. Τσίπρας έβγαλε και είδηση.

Δεν υπογράφει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου ο Παυλόπουλος
Συγκεκριμένα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του έχει πει ότι δεν θα υπογράψει τις επιλογές του υπουργικού συμβουλίου για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου -τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. «Διαφωνώ με την απόφασή του, αλλά τη σέβομαι και πιστεύω ότι μετά τις εκλογές θα πράξει ό,τι του υπαγορεύει το συνταγματικό του καθήκον», είπε ο πρωθυπουργός, αλλά από το ύφος του κατέστη σαφές ότι γνωρίζει πως ο κ. Παυλόπουλος θα στείλει το θέμα στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design