Logo
Print this page

«Σπριντ» 50 ημερών για τη μείωση φόρων και ΦΠΑ

Featured «Σπριντ» 50 ημερών για τη μείωση φόρων και ΦΠΑ

Σε «σπριντ» 50 ημερών για μειώσεις ΦΠΑ στην εστίαση και φόρων εισοδήματος για όλους, ταχεία μείωση των εκκρεμών συντάξεων, ελέγχους κατά της μαύρης εργασίας, αλλά και εμβληματικές μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, επιδίδεται από χθες η κυβέρνηση.

Τα «πυκνά σύννεφα» από τις Βρυξέλλες με τις επικρίσεις για τις παροχές του τελευταίου διμήνου και τις εκκλήσεις του Ecofin για νέα μέτρα λιτότητας έως 1% του ΑΕΠ το 2019-2020 εξηγούν γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να περάσει τα πρώτα νομοσχέδια, πριν πέσει σε μπλόκο των δανειστών για τα ελλείμματα που κρύβονταν «κάτω από το χαλί».

Τις άμεσες προτεραιότητες θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε όμως από εχθές το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής από τον κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο:

- υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, με υγιή δημόσια οικονομικά, ευσταθή τραπεζικό τομέα και ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ποιες φοροελαφρύνσεις εννοεί; Μείωση του ΦΠΑ σε 13% σε ολόκληρο τον κλάδο της εστίασης, αλλά και μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φόρου σε 9% αντί 22% που ισχύει σήμερα. Κατά πληροφορίες, για την νομοθέτησή τους η κυβέρνηση δίνει αγώνα δρόμου να έχουν ψηφιστεί έως τις 10 Αυγούστου.

- «δεν θα πούμε ότι παραλαμβάνουμε καμμένη γη» τόνισε ο κύριο Σταϊκούρας, που δήλωσε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Προτιμά να κινείται με βάση τα στοιχεία αυτά, γιατί αλλιώς θα πέσει στην παγίδα Ρέγκλινγκ–που έρχεται στις 16 Μαΐου για διαδοχικά τετ-α-τετ με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα- να πρέπει να ακυρώσει μέτρα που προωθεί , λόγω της δημοσιονομικής τρύπας που υπολογίζουν οι θεσμοί στην Έκθεσή τους, η οποία επικυρώθηκε χθες από το Ecofin.

Ο κύριος Τσακαλώτος πάντως ευχήθηκε «κουράγιο» στον κύριο Σταϊκούρα, θυμίζοντας πως όταν ο ίδιος αναλάμβανε υπουργός πριν 4 χρόνια, «οι μισοί μου εύχονταν συγχαρητήρια και οι άλλοι μισοί συλλυπητήρια».

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design