Logo
Print this page

Μητσοτάκης: «Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων είναι προσβλητική»

Featured Μητσοτάκης: «Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων είναι προσβλητική»

Μια σύντομη συνομιλία με τους Ελληνες δημοσιογράφους, είχε στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στάθηκε τόσο στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και για το θέμα της ψήφου των ομογενών στις εκλογές της χώρας μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε μάλιστα για την πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για το δικαίωμα ψήφου των ομογενών, την χαρακτήρισε «προσβλητική» και «αντισυνταγματική».

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά αντισυνταγματική, είναι βαθιά προσβλητική για όσους επιλέγουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εκτός Ελλάδος. Ουσιαστικά τους λέει ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν για Πρωθυπουργό, θα ψηφίσετε μόνο για κάποιους βουλευτές, άρα μιλάμε για πολίτες "δεύτερης κατηγορίας" και για ψήφο η οποία δεν είναι ισότιμη. Προσβάλλει ευθέως και βάναυσα την ελληνική ομογένεια», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του Ελληνα πρωθυπουργού.
Μητσοτάκης: «Δίνω σημασία στις σχέσεις μεταξύ ηγετών»
Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το κλίμα που επικράτησε και το τι εισέπραξε από την συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Αποδίδω μεγάλη σημασία στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ηγετών», ήταν το σχόλιό του.

Για τις συναντήσεις με τους Ζόραν Ζάεφ και Εντι Ράμα και τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των χωρών των δυτικών Βαλκανίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε:

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αξιολογήσουν την πορεία των δύο κρατών των δυτικών Βαλκανίων και ανάλογα θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Συμφωνούμε με την επικρατούσα στην Ευρώπη άποψη, ότι δεν πρέπει να υπάρξει αποσύνδεση (decoupling)».

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design