Logo
Print this page

Ενεργοποιείται η διακρατική συμφωνία Ελλάδας με Μεξικό για επιστημονική συνεργασία

Featured Ενεργοποιείται η διακρατική συμφωνία Ελλάδας με Μεξικό για επιστημονική συνεργασία

Επανεκκινούν οι επαφές μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού για την ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας για επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία, που ήταν ανενεργή.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον πρέσβη του Μεξικού, Daniel Hernández Joseph και την επικεφαλής ακόλουθο για τις οικονομικές, εμπορικές και διεθνείς υποθέσεις της πρεσβείας, Laura Mora.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αντικείμενο της συζήτησης τους υπήρξε η διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες στην επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και το Μεξικό είχαν υπογράψει διακρατική συμφωνία από το 1999 για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία, η οποία όμως παραμένει ανενεργή.

Στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, τα συμβαλλόμενα μέρη αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκ νέου οι επαφές για την ενεργοποίηση της διακρατικής συμφωνίας.

Ο κ. Δήμας δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε σήμερα με τον πρέσβη του Μεξικού για το πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών στην έρευνα και την καινοτομία και συμφωνήσαμε από κοινού να ενεργοποιήσουμε επιτέλους την διακρατική συμφωνία».

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design