Logo
Print this page

Γάζα: Κατέρρευσε η εκεχειρία - Βγήκαν ξανά τα όπλα

Κατέρρευσε η εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε πως ξεκινά εκ νέου τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή, μετά την εκτόξευση τριών ρουκετών από πλευράς της Παλαιστινιακής πλευράς.

Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή πυροδότηση της έντασης μετά από αρκετές ημέρες, κατά τις οποίες οι δυο πλευρές βρίσκονταν σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση των Αιγυπτίων αξιωματούχων και έδειχναν να οδεύουν σε καλό δρόμο.

Το Ισραήλ προχώρησε σε ανάρτηση στον επίσημο λογιαριασμό στο Twitter πως εκτοξεύτηκαν τρεις ρουκέτες προς το έδαφός του, οι οποίες, όπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό, κατέληξαν σε άδεια χωράφια.  Αρχικά, δεν είχε διευκρινιστεί εάν ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θα έδινε εντολή για επανέναρξη των βομβαρδισμών.  Όμως, λίγο μετά τις 9:30 το πρωί, γνωστοποιήθηκε ότι οι επιχειρήσεις αρχίζουν ξανά.

Η τελευταία εκεχειρία είχε λάβει παράταση για 24 ώρες, με τους διαπραγματευτές να συνεχίζουν τις προσπάθειες για να καταλήξουν σε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική σύγκλιση απόψεων.  Από την πλευρά της, η Χαμάς ζητούσε την άρση του επταετούς οικονομικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Ισραήλ την πλήρη αποστρατικοποίησή της.

Η αναζοπύρωση των συγκρούσεων αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις, καθώς αποτελεί τεράστια οπισθοδρόμηση στην όποια πρόοδο είχε επιτευχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design