Logo
Print this page

To Ice Bucket Challenge σε αριθμούς

Το ποσό των 98,2 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε το ινστιτούτο ALS από το Ice Bucket Challenge.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ALS, από τις 19 Ιουλίου ως τις 28 Αυγούστου, κατάφερε να μαζέψει 98,2 εκατ, δολάρια ενώ πέρυσι, το ίδιο διάστημα, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ήταν μόλις 2,7 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή οι ημερήσιες επισκέψεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ALS έφτασαν στις 20 Αυγούστου τις 4,5 εκατομμύρια (με 83% νέους επισκέπτες) τη στιγμή που πριν το Ice Bucket Challenge ο αριθμός επισκεπτών ανερχόταν στις 17.500. Μόνο τον τελευταίο μήνα, οι επισκέπτες έφτασαν τα 30.000.000.


Τα βίντεο που αφορούσαν το Ice Bucket Challenge στο Facebook έφτασαν τα 2,4 εκατομμύρια φορές, ενώ 28 εκατομμύρια άνθρωποι μπήκαν στον κόπο να τα ανεβάσουν, να τα σχολιάσουν ή να κάνουν "like ενώ στο Instagram τα βίντεο που ανέβηκαν υπό τα hashtags #ALSicebucketchallenge και #icebucketchallenge έφτασαν τα 3,7 εκατομμύρια.Το πιο δημοφιλές βίντεο ήταν εκείνο του Τζάστιν Μπίμπερ, το οποίο απέσπασε περίπου ένα εκατομμύριο "likes".


Το παιχνίδι ξεκίνησε με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση της ασθένειας ALS, γνωστή και ως αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Ονομάστηκε και ασθένεια του "Lou Gehrig", επειδή το 1939 ο διάσημος παίχτης του μπέϊζμπολ, Lou Gehrig είχε προσβληθεί από αυτή την ασθένεια και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το άθλημα.


Το παιχνίδι κατάφερε μέσα σε ένα καλοκαίρι να κάνει ευρύτερα γνωστή την μέχρι τον περασμένο μήνα άγνωστη στους περισσότερους ασθένεια. Από την 1η μέχρι τις 27 Αυγούστου η σελίδα της Wikipedia για το ALS είχε 2.717.754 επισκέψεις, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τις επισκέψεις όλων των προηγούμενων 12 μηνών ενώ το Twitter ήταν μια από τις κύριες πηγές που διέδωσαν το ALS: Την 29η Αυγούστου η λέξη αυτή είχε 4.483.726 αναφορές, ενώ οι «ακόλουθοι» του ALS στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης σκαρφάλωσαν τον Ιούλιο από τους 8.975 στους 21.100.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design