«Η Άγκυρα προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο»
- Written by E.Tsiliopoulos
 
Την εκτίμηση ότι η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προετοιμάζουν το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό, διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. Αντίθετα, επισήμανε, η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου.
«Αυτοί που υποστήριζαν ότι είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να ζητήσουν από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο "βήτα", για αναβάθμιση του ψευδοκράτους» τόνισε ο Κύπριος υπουργός.
 
 Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση «έχει μόνον ένα σχέδιο, την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της Κύπρου». Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, πρόσθεσε, ξέρουμε τι θα κάνουμε.
 
 Για τις επαφές του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει αντίθεση και δυσφορία και, αν χρειαστεί, θα προβεί και σε νέα διαβήματα.
 
 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Οζντίλ Ναμί θα έχει στο Λονδίνο συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών.
 
 Στην Ουάσιγκτον θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρμεντ και του Κογκρέσου.
Related items
-  
					
										
													Τσίπρας: Τουρκία σε αδιέξοδο, αξιόμαχες ΕΔ, Ελλάδα με συμμαχίες
				
				
				
				
				
				
				
							       -  
					
										
													Τουρκία: Αδιέξοδο στις γεωτρήσεις, φεύγουν οι εταιρίες λόγω και των κυρώσεων!
				
				
				
				
				
				
				
							       -  
					
										
													Κατανόηση της Κίνας για το Κυπριακό και την κυπριακή ΑΟΖ
				
				
				
				
				
				
				
							       -  
					
										
													Κυπριακό: Μικρές οι προσδοκίες Γκουτέρες για πραγματική πρόοδο
				
				
				
				
				
				
				
							       -  
					
										
													Την πάγια ελληνική θέση για το Κυπριακό τόνισε ο Γ. Κατρούγκαλος στην Τζ. Λουτ
				
				
				
				
				
				
				
							       
Latest from E.Tsiliopoulos
- Who is Kimberly Guilfoyle's 19-year-old son who came with her - He will settle permanently in Athens
 - Scenes of ancient tragedy in Vorizia at the funeral of the 39-year-old - Threats against the family of the 57-year-old being buried today
 - Cate Blanchett in Messinia for her new film - The areas where the filming will take place
 - Two Americans and 25 European ministers in Greece for the EU’s energy independence
 - The first message and Guilfoyle’s syrtaki in Greece – See which politicians and businessmen she invited to Argyros
 
		