Κύπρος: Στόχος μια νέα έξοδος στις αγορές το 2015
- Written by E.Tsiliopoulos
Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να υπάρξει νέα έξοδος στις διεθνείς αγορές για άντληση κεφαλαίων εντός του 2015, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για την χθεσινή έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από τη Βουλή, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να συνεχισθεί η προσπάθεια μεταρρύθμισης και εξυγίανσης της οικονομίας. Επεσήμανε, πάντως, ότι η κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις.
Προσανατολισμός της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση των φορολογικών βαρών, που επιβλήθηκαν.
Σχολιάζοντας, τέλος, την επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου ΚΥΠΡ+6,78%στα Χρηματιστήρια Κύπρου και Αθηνών, ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα για επιστροφή σε συνθήκες πλήρους ομαλότητας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μεσοπρόθεσμα οι τιμές των τραπεζικών τίτλων θα αποτυπώσουν τη βελτίωση, η οποία καταγράφεται στην κυπριακή οικονομία.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm
