Logo
Print this page

Αυστραλία: Ξεκίνησαν οι γάμοι ομοφυλοφίλων

Μόλις το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα, αλλά και τις πρώτες ώρες σήμερα, δεκάδες ζευγάρια ομοφυλοφίλων ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου σε όλη την Αυστραλία, αμέσως μόλις έγινε δυνατή η εφαρμογή του νόμου που κατέστησε τη χώρα αυτή την 26η παγκοσμίως που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ των προσώπων του ιδίου φύλου.

 

"Ήταν απλά μαγικό", δήλωσε η Νταϊάνα Ριμπέιρο στο τηλεοπτικό δίκτυο Special Broadcasting Service, μετά τον γάμο της ακριβώς το πρώτο λεπτό μετά τα μεσάνυχτα στη Μελβούρνη με την αγαπημένη της Ντιν Ριμπέιρο υπό τις επευφημίες των περίπου 60 προσκεκλημένων τους.

"Για μένα η Ντιν ήταν πάντα η σύζυγός μου, ήταν πάντα η αγάπη της ζωής μου και η σημερινή τελετή δεν το αλλάζει αυτό, στην πραγματικότητα αφορά μόνον την ισότητα, και το να μπορείς επιτέλους να είσαι νόμιμος στην Αυστραλία", πρόσθεσε.

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας υιοθέτησε τον Δεκέμβριο τον νόμο για τον γάμο μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, λαμβάνοντας μια ιστορική απόφαση σε μια χώρα, στην οποία σε ορισμένες πολιτείες η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα μέχρι πριν από περίπου 20 χρόνια.

Οι Αυστραλοί είχαν προηγουμένως εγκρίνει κατά συντριπτική πλειοψηφία τον γάμο μεταξύ των προσώπων του ίδιου φύλου σε δημόσια διαβούλευση που έγινε με την υποβολή ψήφων μέσω ταχυδρομείου και είχε διοργανωθεί από την εθνική στατιστική υπηρεσία.

Θρησκευτικές οργανώσεις και συντηρητικοί βουλευτές στη συνέχεια είχαν προβάλει ισχυρή αντίσταση στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ των προσώπων του ιδίου φύλου και είχαν ασκήσει ανεπιτυχώς μεγάλες πιέσεις να υιοθετηθούν μέτρα που θα προστάτευαν αυτούς που αντιτίθενται στους γάμους αυτούς για θρησκευτικούς λόγους, βάσει των οποίων θα επιτρεπόταν σε ανθοπώλες, αρτοποιούς, μουσικούς κ.ά. να αρνηθούν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους γάμους ζευγαριών προσώπων του ιδίου φύλου. Ωστόσο ο νόμος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών σε μια πανηγυρική συνεδρίαση που έγινε τον Δεκέμβριο.

Καθώς όμως για την αναγνώριση από το κράτος των ενώσεων μεταξύ των προσώπων του ιδίου φύλου χρειαζόταν να παρέλθει περίοδος ενός μήνα, ο γάμος των Ριμπέιρο, όπως και πολλών άλλων ζευγαριών που αναφέρονται στον τοπικό Τύπο, ήταν μεταξύ των πρώτων που αναγνωρίστηκαν βάσει της νέας νομοθεσίας.

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design