Logo
Print this page

Κύπρος: Επανεκλογή Ν. Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές

Με ποσοστό ψήφων 55,99%, κατά την εκλογική αναμέτρηση στις 04/02/2018 για την ανάδειξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακηρύχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, των Εφόρων Εκλογής και όσων εργάστηκαν τις δύο Κυριακές των εκλογών, ο Γενικός Έφορος Εκλογής, Κύπρος Κυπριανού, συνεχάρη τον Ν. Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.

Κατά την προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» εξέφρασε τη συγκίνηση και τις ευχαριστίες του προς τους πολίτες της Κύπρου: «Νοιώθω συγκίνηση, νοιώθω περηφάνια, νοιώθω απέραντη αγάπη για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε σήμερα ο κυπριακός λαός. Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανεξάρτητα το ποιον επέλεξαν, ανεξάρτητα του αν ψήφισαν ή όχι, αλλά ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη νοιώθω για όλους τους πολίτες που μου έδωσαν μια ισχυρή εντολή, μια εντολή για να συνενώσουμε δυνάμεις, μια εντολή όλοι μαζί για όλους μαζί.»

Επιπλέον, ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους εργάστηκαν για αυτή την εκλογική διαδικασία, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Έφορο Εκλογής και τους συνεργάτες, την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και συνεργάτη του, Αβέρωφ Νεοφύτου, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο και στην Προεδρία ευρύτερα, για όλα όσα κατόρθωσαν, με τις υπόλοιπες εκλογικές δυνάμεις.

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε, επίσης, προς τους νέους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του, όπως επίσης προς εκείνους, οι οποίοι τον πρότειναν και τον υποστήριξαν από την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, τους πανεπιστημιακούς, τους αγωνιστές, τους αντιστασιακούς, τους θρησκευτικούς και άλλους παράγοντες, καθώς και την οικογένειά του, για την υπομονή, τη συμπαράσταση και την ανοχή που επέδειξαν, κάνοντας τον όπως είπε, ακόμα πιο δυνατό.

«Να ευχαριστήσω ακόμα τη μάνα μου που, παρά το ότι βρίσκεται στα 94 της χρόνια, φαίνεται ότι η ευχή της εισακούστηκε», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν [...] ιδεολογικά χρώματα», ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων και των ευάλωτων ομάδων, ο εκσυγχρονισμός του κράτους, η τήρηση των αρχών της αξιοκρατίας και η πάταξης της διαφθοράς.

«Να συνεχίσουμε όλοι μαζί, έχοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της κατοχής που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει, μέσα από μια λύση που δεν θα παραγνωρίζει τις ανησυχίες και την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων, αλλά και δεν θα αγνοεί τις όποιες ευαισθησίες εύλογα μπορεί να έχουν οι Τουρκοκύπριοι», είπε ο Ν. Αναστασιάδης.

«Επιμένω στην ενότητα, για αυτό και επιμένω σε μια ευρύτερη συνεργασία. Θέλω να πιστεύω πως όλοι, μετά τη σημερινή εκλογική συνεργασία, μετά το σημερινό αποτέλεσμα, να κατανοήσουμε –και δεν έχω αμφιβολία για τον πατριωτισμό κανενός- ότι είναι μέσα από τη συνεργασία που θα πετύχουμε αυτά που χρωστούμε στον κυπριακό λαό», ανέφερε κατά την ομιλία του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design