Έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στην Σαουδική Αραβία
- Written by E.Tsiliopoulos
Εκρήξεις προκάλεσαν πυρκαγιά σε ιρανικό πετρελαιοφόρο, το οποίο έπλεε κοντά στο λιμάνι της Τζέντας της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια».
Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι από την έκρηξη έχουν υποστεί ζημιά δύο δεξαμενές του τάνκερ. «Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.
Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές. «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επεσήμανε το Nour. Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν το τάνκερ προκαλώντας την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.
Related items
-
Grace 1: Η Ελλάδα «διώχνει» το ιρανικό τάνκερ
-
Πομπέο: Όποιος προσφέρει βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ, κινδυνεύει με κυρώσεις
-
Μήνυμα ΗΠΑ στην Ελλάδα για το ιρανικό τάνκερ, δεν υπάρχει αίτημα κατάπλου
-
Χριστιανική θεία λειτουργία στη Σαουδική Αραβία!
-
Πωλούν THAAD για 15 δισ. οι ΗΠΑ στο Ριάντ - ερωτήματα για Κασόγκι
Latest from E.Tsiliopoulos
- ExxonMobil estimates 6-9 trillion CF NG in Block 10 in Cyprus
- EU countries approve Russian gas import ban by 2027
- Man who murdered his mother was released after only four years in prison and went on to kill his father
- Fire at cookie factory - 4 dead, one still missing
- Greek shipowners are the stars of shipbuilding and ship purchases
