Logo
Print this page

Μπρούκλιν: Δασκάλα ετών.. 100

Μια ξεχωριστή επέτειο γιόρτασε μια δασκάλα μαθηματικών από το Μπρούκλιν. Τα εκατοστά της γενέθλια!

Η Μαντλίν Σκότο ζει έναν ολόκληρο αιώνα. Παρόλα αυτά συνεχίζει να εργάζεται παρά τον ...αιώνα που κουβαλάει στην πλάτη της. Έχει πέντε παιδιά και κάποια από αυτά έχουν ήδη βγει στη σύνταξη. Αυτή όμως συνεχίζει ακάθεκτη και όπως λέει «πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις». Η αιωνόβια δασκάλα διδάσκει στο Δημοτικό Καθολικό σχολείο Σεντ Εφρέμ στο Μπρούκλιν από το οποίο μάλιστα αποφοίτησε και η ίδια το έτος..1928.

Όπως δήλωσε η ίδια, μιλώντας στην ιστοσελίδα DNAinfo «ούτε που κατάλαβα πως πέρασαν τα χρόνια. Πέρσι, έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν είναι δυνατόν, αποκλείεται να γίνομαι 100. Κάθισα κάτω λοιπόν και τα υπολόγισα». Το σχολείο τίμησε την αγαπημένη του δασκάλα μιλώντας με τα καλύτερα λόγια. Πολλοί μαθητές της είπαν πως χάρη σε αυτήν έμαθαν καλά μαθηματικά ενώ και οι υπεύθυνοι του σχολείου έκαναν λόγο για μια εκπληκτική γυναίκα που ενέπνευσε χιλιάδες μαθητές που πέρασαν από το συγκεκριμένο σχολείο.

«Ήταν καθηγήτρια δική μου, της μητέρας μου και των αδελφών μου. Σε μια περίοδο σχεδόν 75 ετών. Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος. Θυμάμαι ακόμη πώς που έμαθε τα κλάσματα» δήλωσε παλιός μαθητής της. Η ιταλικής καταγωγής Λάιζα Μαραπόντι Σιστάλι είπε ότι όλη της η οικογένεια έμαθε μαθηματικά από την Μαντλίν Σκότο. «Βοήθησε πραγματικά τους γονείς μου, που ήταν Ιταλοί μετανάστες. Ευτυχισμένα γενέθλια κυρία Σκότο».

Ποιό είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας; Όπως δηλώνει η δασκάλα, το να βρίσκεται στο σχολείο την διατηρεί νέα, ενώ για να ζήσουμε περισσότερο μας συμβουλεύει: «Να τρώτε υγιεινά, να παραμένετε δραστήριοι και να μην αγχώνεστε πολύ». Η Σκόττο έχασε τον άντρα της Φράνσις το 1999. Σήμερα έχει εννέα εγγόνια και δεκαέξι δισέγγονα με τα οποία και γιόρτασε τα γενέθλια της.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design