Logo
Print this page

ΗΠΑ: Σε χαμηλό τετραετίας τα καύσιμα

Σε χαμηλό τετραετίας κινείται η τιμή των καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού οι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να ανεφοδιαστούν με περίπου 3 δολάρια το γαλόνι.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, τα 2/3 των πρατηρίων υγρών καυσίμων στις ΗΠΑ παρέχουν τα καύσιμα από 3 δολάρια το γαλόνι και κάτω, ενώ ο εθνικός μέσος όρος κυμαίνεται στα 3.02 δολάρια.

Όπως τονίζεται, η μέση τιμή στην πραγματικότητα είναι αρκετά μικρότερη, όμως ανεβαίνει λόγω των μεγάλων πόλεων (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο κ.ά.) που συνήθως πουλάνε ακριβότερα.

Η ευνοϊκή αυτή συγκυρία για τους καταναλωτές έχει εξήγηση και βασίζεται, κατά κύριο λόγο, σε διάφορες συγκυρίες παραγόντων: Η παραγωγή πετρελαίου εντός των ΗΠΑ έχει ανέβει, ενώ η κυκλοφορία οχημάτων που καίνε πετρέλαιο και όχι αμόλυβδη, σε συνδυασμό με την κρίση στην Κίνα, έχουν βοηθήσει για να κρατηθούν οι τιμές χαμηλότερα.

Μάλιστα, έχουν ισοσκελίσει - και σχεδόν υπερκεράσει - άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο της τιμής του βαρελιού, όπως είναι η επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην Μέση Ανατολή, ο Έμπολα αλλά και οι ψυχρές σχέσεις με την Ρωσία.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design