Logo
Print this page

Φάρσες σε ηλικιωμένους για "οφειλές" στην Εφορία

Συνεχίζονται οι φάρσες προς ηλικιωμένους δήθεν οφειλέτες του IRS, με τους επιτήδειους να καταφέρνουν σε πολλές περιπτώσεις να αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Τελευταίο θύμα ήταν μια 78χρονη γυναίκα στο Forest Hills, η οποία κατέβαλε το ποσό των 5000 δολαρίων σε φαρσέρ που δήλωναν πράκτορες του FBI και την απειλούσαν με κυρώσεις εάν δεν εξοφλούσε τα υποτιθέμενα χρωστούμενα.

Μάλιστα, η γυναίκα ζήτησε αρχικά δάνειο από την Τράπεζα, αλλά δεν τις δόθηκε, καθώς διαμηνύθηκε ότι πιθανότατα ήταν φάρσα. Η ίδια όμως δεν πείστηκε και τελικά οι δράστες σκαρφίστηκαν το εξής: Έστειλαν στο σπίτι της έναν οδηγό, ο οποίος την περιέφερε από ΑΤΜ σε ΑΤΜ για να συγκεντρώσει το ποσό των 5000 δολαρίων επί έξι ολόκληρες ώρες.

Στην συνέχεια, ο οδηγός είχε το θράσος να την χρεώσει 400 δολάρια για τις δήθεν υπηρεσίες του. Τελικά, ο οδηγός ήταν ο μόνος που εντοπίστηκε και συνελήφθη, επιστρέφοντας κάτι παραπάνω από 220 δολάρια. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ η Αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες να κλείνουν απευθείας το τηλέφωνο και να ειδοποιούν τις Αρχές όταν δέχονται τηλεφώνημα για τέτοιες οφειλές.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design