Logo
Print this page

Ρ. Τζουλιάνι: Ο Τραμπ δεν είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί σε κλήτευση για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται αναγκαστικά να συμμορφωθεί στην κλήτευση που πιθανώς του επιδώσει ο ειδικός εισαγγελέας, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, όμως θα μπορούσε να αποδεχθεί να παραστεί σε μια ακρόαση, υπό όρους, είπε σήμερα ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης που πρόσφατα εντάχθηκε στην ομάδα των προσωπικών δικηγόρων του μεγιστάνα.

 

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος ενώπιον μιας ενδεχόμενης κλήτευσης από τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο Τζουλιάνι απάντησε:

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι» να δώσουμε συνέχεια.

«Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μπορούμε να επικαλεστούμε τα ίδια προνόμια από τις οποίες επωφελήθηκαν και άλλοι πρόεδροι» εξήγησε ο στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου.

«Όταν ήταν πρόεδρος, ο Μπιλ Κλίντον διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας δεν αναγνώρισε την ισχύ της κλήτευσης» πρόσθεσε ο Ρούντι Τζουλιάνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακρόαση ενώπιον μιας επιτροπής είναι εφικτή «όμως μονάχα για ένα διάστημα 2,5 ωρών, μονάχα υπό καθορισμένη μορφή ή «πιθανόν για τρεις ώρες».

«Θα είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Θα προτιμούσε μια μεταχείριση όπως εκείνη της Χίλαρι Κλίντον» τόνισε, περιγράφοντας μια διαδικασία ακρόασης «χωρίς ορκωμοσία, μονάχα μια συνεδρίαση ερωτήσεων- απαντήσεων και εμείς θα έχουμε πάρει τις ερωτήσεις από πριν».

«Έχω έναν πελάτη που θέλει να καταθέσει» επιβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα «μπορούσε να είναι ποτέ βέβαιος» ότι ο Τραμπ δεν θα επικαλεστεί την 5η Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία προβλέπει, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, το δικαίωμα να μην καταθέτει κανείς για να μην αυτοενοχοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design