Logo
Print this page

Στην Γερουσία η καταγγελία για τον Μπρεντ Καβάνο

Να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας ενδέχεται να κληθεί η γυναίκα που υποστηρίζει πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον υποψήφιο για την θέση του Ανώτατου Δικαστή, Μπρεντ Καβάνο.

 

Ο λόγος για την Κριστίν Φορντ, η οποία υποστήριξε ότι ο Καβάνο αποπειράθηκε, ουσιαστικά, να την βιάσει πριν από 36 χρόνια, στο Λύκειο, όταν ήταν συμμαθητές, σε μια καταγγελία που δημοσίευσε η εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ".  Ο Καβάνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ τους ισχυρισμούς του φαίνεται πως αποδέχεται και ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά της, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιαν Κονουέι, τόνισε ότι έχει εισηγηθεί αρμοδίως, μεταξύ των οποίων και στον πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου η καταγγελία της γυναίκας να μην αγνοηθεί και να της δοθεί η ευκαιρία για ένορκη κατάθεση.  Παράλληλα, αναφέρεται ότι θα ζητηθεί και από τον ίδιο τον Καβάνο να απαντήσει.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ψηφοφορία για την έγκριση της υποψηφιότητας Καβάνο από την Γερουσία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.  Πλέον, υπάρχει το ενδεχόμενο αναβολής, αν και υπάρχει εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι απολύτως απαραίτητο.

 

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design